Annelere destek verdi, Başbakan'a seslendi: Nerede kaldı devlet şefkati

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 3 yıl önce yakalanan ve askerin montunu giydirdiği 14 yaşındaki PKK'lının babası Mehmet Salık, çocukları için eylem başlatan annelere destek verdi. Eşiyle birlikte eyleme katılan Salık, "Başbakan hep söyledi,...

Google Haberlere Abone ol
Annelere destek verdi, Başbakan'a seslendi: Nerede kaldı devlet şefkati

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 3 yıl önce yakalanan ve askerin montunu giydirdiği 14 yaşındaki PKK'lının babası Mehmet Salık, çocukları için eylem başlatan annelere destek verdi. Eşiyle birlikte eyleme katılan Salık, "Başbakan hep söyledi, PKK’dan yakalanan çocuğa ‘devlet şefkat’ göstermiş. Biz o şefkati devletten görmedik. Oğlum 14 yaşında yakalandı ve 45 yıl hapis cezası verildi. Ben buna şefkat demem." dedi.

    PKK’dan çocuklarını isteyen ailelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki yolun orta refüjünde eylemleri devam ederken, bugün bir başka ailenin dramı da ortak oldu. Bingöl'de 2011 yılının Aralık ayında 14 yaşındayken güvenlik güçlerine yakalanan ve bir askerin kendi montunu giydirme görüntüleri nedeniyle, 'Askerin şefkati' başlıklı haberlere konu olan Hasan Salık’ın ailesi, çocukları PKK’ya katıldığı için eylem yapan ailelerinin yanında oturma eylemine başladı.

    Adliye binasının karşısında yolun orta refüjünde oturma eylemi yapan aile, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek "Başbakan da hep söyledi, PKK’dan yakalanan çocuğa ‘Devlet şefkat’ göstermiş dedi, biz o şefkati devletten görmedik. Yani şefkat 45 yılsa ben buna şefkat demem." dedi.

    Oturma eylemine 'Hasan Salık için adalet, Sayın Başbakan bu çocuk için şefkat nerede' yazılı pankart taşıdı. Oturma eylemini yapan aileleri duyduktan sonra eylemi burada yapmak istediklerini söyleyen Hasan Salık’ın babası Mehmet Salık, çocuğun küçük yaşta ağır bir cezaya aldığını dile getirdi. Acılı baba, "Askerler bizi aradı, çocuğunuz bizdedir cezaevine girdi. Mahkeme 2 buçuk yıl devam etti. Bundan 3 ay önce mahkeme sonuçlandı. Biz dedik ki evladımız serbest kalacak. Avukatımız çocuğunuz tahliye edilecek dedi, ondan sonra biz mahkeme salonu girdik cezası okundu, 70 yılın üzerinde ceza aldı ama yaşı küçük olduğu için cezasını 45 yıla indirildi. Biz şok olduk. Bu çocuk 15 yaşında. Tahliye edilmesi beklerken bu durumla karşı karşıya kaldık. O günden bu yana biz rahat değiliz.” şeklinde konuştu.

    Barış sürecinden umutlandıklarını vurgulayan baba Mehmet Salık, "Bizim gibi binlerce çocuk cezaevindedir buna bir çözüm olur diye beklerken burada başka bir eylem başlatıldı. Biz de mağduruz Bizim de mağduriyetimiz var. Devlet bizim çocuğumuzu bıraksın. Bu çocukları da cezaevine de almasın. Çocukların yeri okuldur ve ailesinin yanındadır. Devlet kendi çocuğuna 45 yıl ceza verirse ben buna adalet demem." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar