Anneler, kanser hastası çocukları için eylem yaptı

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasar gören çocuk polikliniğinin yıkılmasının ardından çocukları için yeterince hizmet alamadıklarını belirten bir grup kadın, hastanede eylem yaptı. Öğle saatlerinde hastaneye gelen kadınlar, otoparka...

Google Haberlere Abone ol
Anneler, kanser hastası çocukları için eylem yaptı

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasar gören çocuk polikliniğinin yıkılmasının ardından çocukları için yeterince hizmet alamadıklarını belirten bir grup kadın, hastanede eylem yaptı.

Öğle saatlerinde hastaneye gelen kadınlar, otoparka dönüştürülen eski çocuk polikliniğinin bulunduğu yerde toplandı. Kanser tedavisi gören çocukların aileleri, mağdur duruma düştüklerini belirterek yatak sayısının düşürülmesinden ve personel sayısının azlığından şikayet etti. Çözüm istediklerini ifade eden aileler, ‘‘Çocuklarımız hep burada tedavi gördü. Durumları burada takip edildi. Başka hastaneye gitsek her şey başa dönecek. Yatak kapasitesi düşürüldü, hemşire sayısı az. Doktorların sayısı da yeterli değil.’’ dedi.

Çocuğu Lösemi olan Ebru Öge, "Altı yıldır bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Çapa'nın iyi olduğunu duyduk ve il dışından geldik. Şu anda hasta sayısı 9’dan 6’ya düşürüldü. Biz 9 kişiyken bile tedaviyi zor alıyorduk. 6 kişilik kapasitede nasıl tedavi olacak çocuklarımız? Hocalarımız elinden gelen her şeyi yapıyor ancak kapasitenin düşmesi bizi zor durumda bıraktı. Çocuklarımız gerekli tedaviyi alamıyor, mağdur durumdayız. Biz nerede tedavimizi alacağız? Buna kim çözüm bulacak?” ifadelerini kullandı.

Beş yaşındaki kızı 3 yıldır lösemi tedavisi gören bir başka anne Özlem Ballıkaya ise, "Yol yapacaklarına şu yıkılan binanın yerine hematoloji binası yapsınlar. Başbakanımızdan rica ediyorum. Bu duruma el atsınlar. Çocuklarımız mağdur durumdadır." şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hematoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Devecioğlu da, "Binamız 3 yıl önce deprem yönetmeliği gereğince yıkıldı. Yıkıldıktan sonrada hizmet ve eğitim aksamasın diye biz yandaki monoblog binasına geçtik. Tabi bu geçiş sırasında daha önce 20 olan yatak sayımız 9’a düştü. Ama zaten 20 yatak da yetmiyordu. Daha önceki yıllarda 40 yatak ancak yetiyordu. Çünkü İstanbul’un sorunu budur. Birçok hastanede bu hizmetler veriliyor. İstanbul’da toplam 120 civarında yatak var. Biz bunlarla koordineli çalışıyoruz. Buraya gelen hasta olduğunda bize yer yoksa oralarla konuşup o hastanelere yatmasını sağlıyoruz. Bir mağduriyet söz konusudur ama bu mağduriyet burada yatamamaktan kaynaklanıyor. Yoksa hasta tedavisiz kalmıyor.” diye konuştu.

Önemli vakalara acil serviste müdahale edildiğini altını çizen Devecioğlu, “Lösemi tedavisi uzun soluklu bir tedavidir. Bunun aşamaları var. Acil müdahale gerektiğinde burada acil serviste müdahale ediyoruz. İlik nakilleri bekletilmiyor. Şu an biz ilik nakillerini üniversite olarak yapamıyoruz ama özel iki üniversitede yapılıyor. Şu anda burada ilikten dolayı bekleme söz konusu değildir. Biz burada nakil yapamıyoruz. Tekrar yeniden yapmak için sistemi kurma çalışmalarımız sürüyor. 6 ay içinde yapmaya başlayacağız. Kapasiteyi personel yetersizliğinden düşürdük. Şu anda bir mağduriyet yok ama bir sıkıntı var. Hastaları yatırırken bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Binanın yeniden yapılması konusunda üniversitenin çalışmaları da devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar