'Anneler Günü'nde sen bana gelemedin, ben sana geldim yavrum'

Anneler Günü dolayısıyla Sivaslı şehit anneleri, Yukarı Tekke’de bulunan şehitliğe akın etti. Şehit olan oğullarının kabirleri başında dua okuyan ve mezar taşlarını okşayan anneler, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit annesi Sair...

Google Haberlere Abone ol
'Anneler Günü'nde sen bana gelemedin, ben sana geldim yavrum'

Anneler Günü dolayısıyla Sivaslı şehit anneleri, Yukarı Tekke’de bulunan şehitliğe akın etti. Şehit olan oğullarının kabirleri başında dua okuyan ve mezar taşlarını okşayan anneler, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit annesi Sair Yılmazsoy’un oğlu için “Sen benim Anneler Günü'nü kutlamaya gelmedin, ben sana geldim yavrum” sözleri herkesi duygulandırdı.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’nin organizesiyle oğullarını ziyaret etmek üzere şehitliğe gelen anneler, Anneler Günü'nü ağlayarak geçirdi. Dua okuyan şehit anneleri duygusal anlar yaşadı. Oğlu Ali Yılmazsoy’u 1994 yılında Kars’ta şehit veren anne Saire Yılmazsoy, oğlunun kabri başında gözyaşı döktü. Torunlarıyla birlikte dua eden Yılmazsoy, önce eşinin öldüğünü 1,5 yıl sonra da oğlunun şehit olduğunu anlattı. Oğlunun terhisine 2 ay kala şehit olduğunu söyleyen şehit annesi, “1, 5 seneyi geçirdi, ancak 2 ayı getiremedi.” dedi.

“ÜZÜLMESİN, O GELMESE DE BEN HER ZAMAN YANINA GELİRİM”

1998’de Hakkari’de şehit olan Fuat Topal’ın annesi Veziha Topal ise “Fuat’ım sanmasın ki Anneler Günü'nü kutlamadım” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana hakkını helal etsin, benim hakkım ona helal olsun. O üzülmesin annesinin elini öpmedi diye, ben onun resmini öptüm. Bayram ve Anneler Günü onun için anılarla doluydu. Bana sürprizler yapardı. Mekanı cennet olsun. Mükafatı çok büyük ama dayanması çok zor. Ağlamak istemiyorum ama için dolu, kendime engel olamıyorum. Rabb'im onları bizlere şefaatçi etsin. Üzülmesin, o gelmese de ben her zaman yanına gelirim.”

2010’da Tunceli’de şehit düşen Ahmet Eyce’nin annesi Nebahat Eyce de oğlunun her Anneler Günü'nde kendisine çiçek aldığını aktararak, “Şimdi de o gelemediği için ben onun yanına geldim. Bir annesi ne olabilir. O her zaman bizim içimizde, ateş düştüğü yeri yakıyor.” şeklinde konuştu.

Bu arada Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’nin düzenlediği programda şehitlikte Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Dernek Başkanı Mustafa Hızal, şehitlerin anneleri ve eşleri ile bir Anneler Günü'nde bir arada olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar