Anne-oğula Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı

Tokat'ta 14 yaşındaki oğluyla yaşam mücadelesi veren Fadime Erdem'e Kimse Yok Mu Derneği yardım eli uzattı.

Google Haberlere Abone ol
Anne-oğula Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı

Tokat'ta 14 yaşındaki oğluyla yaşam mücadelesi veren Fadime Erdem'e Kimse Yok Mu Derneği yardım eli uzattı. Rahatsızlığı nedeniyle bir böbreğini kaybeden ve haftada 3 gün diyalize giren Erdem ile haftasonu simit satarak annesine destek olan Yaşar'ın zorlu hayatı basına yansıyınca Kimse Yok Mu Derneği anne- oğulun imdadına yetişti.

İstanbul’da kocası ile anlaşamadığı için birkaç ay önce memleketi Tokat’a dönüş yaparak, Yazıcıoğlu Mahallesi’nde bir apartmanda ablasına ait zemin kata sığınan 42 yaşındaki Fadime Erdem’in dramı basın yayın organlarında çıktıktan sonra aileye sahip çıkıldı. 8 yıldır böbrek hastalığı nedeni ile sürekli diyalize giren ve 5 yıl önce de sol böbreğini kaybeden Erdem, akrabaları ve komşularının yardımı ile yaşam mücadelesi veriyordu. Kış ortasında kömürsüz kalan Erdem, 3 ayda bir aldığı özürlü maaşının da İstanbul’dan döndükten sonra kesildiğini ifade etmişti. Hayatta tek dayanağının, 8. sınıfa giden 14 yaşındaki oğlu Yaşar olduğunu dile getiren Erdem, "Tek 1 böbrekle yaşıyorum. Haftada 3 gün diyalize giriyorum. Oğlum hafta sonları simit satıyor” diyerek yardım çağrısında bulunmuştu. Basında çıkan haberlerin ardından aileyi evinde ziyaret eden ve eksikliklerini yerinde tespit eden Kimse Yok Mu Derneği Tokat Temsilcisi Amil Şimşek, aileye ilk etapta gıda ve giyim yardımı yaptı. Şimşek aileye her ay düzenli olarak ayni yardımın da yapılacağını sözlerine ekledi.

"BEN ZATEN BİTMİŞ HALDEYİM, HİÇ DEĞİLSE ÇOCUĞUM KURTULSUN"

Ailenin dramı basında yer almasına rağmen önceki gün borç yüzünden evinin sularının kesilmesi aileyi iyice sıkıntıya sokmuş durumda. Tam da bu sırada derneğin kendilerine sahip çıktığını ifade eden Fadime Erdem, kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. Yapılan yardımların ve kendilerine sahip çıkılmasının ardından çocuğunu çok soğuk olan günlerde hasta olacağı korkusuyla simit satmaya göndermediğini ifade eden Erdem, "Ben zaten bitmiş haldeyim. Hiç değilse çocuğum kurtulsun o okusun kendini kurtarsın." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği yetkilisi Tokat Temsilcisi Amil Şimşek, evin tek çocuğu olan Yaşar şuanda 8. sınıfa gidiyor. Yaşar artık simit satmayacak biz onu okuma salonuna yerleştireceğiz ve sadece derslerine odaklanacak." dedi. Bundan sonra düzenli olarak aileyi ziyaret edeceklerini her sıkıntıda ailenin yanında olacaklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar