Anne Cömert: Oğlum çiçek getirecekti, gelmedi

Gezi Parkı olayları kapsamında Hatay'da düzenlenen eylemde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, Anneler Günü'nde oğluna duyduğu özlemi "Sabah gelip bana çiçek verecek, anne gel gezmeye gidelim diyecekti. Gelmedi Abdullah"...

Google Haberlere Abone ol
Anne Cömert: Oğlum çiçek getirecekti, gelmedi

Gezi Parkı olayları kapsamında Hatay'da düzenlenen eylemde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, Anneler Günü'nde oğluna duyduğu özlemi "Sabah gelip bana çiçek verecek, anne gel gezmeye gidelim diyecekti. Gelmedi Abdullah" sözleriyle dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert'i evinde ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden oğlu olmadan geçireceği ilk Anneler Günü olmasından dolayı çok üzgün olduğunu gözyaşları arasında anlatan anne Hatice Cömert, "Bugün en acılı ana Abdullah Cömert'in anasıdır. Ben Hatice Cömert. Anneler Günü'nde Abdullah bize çiçek getirecekti, hediye getirecekti. Anne hadi gezmeye, hadi anne beraber yemek yiyelim bugün Anneler Günü diyecekti. Gelecekti, elimi öpecekti. Ama Abdullah olmadığı için çok üzgünüm. Benim acım çok büyük bir acı. Mekanın cennet olsun. Sabahtan beri çok ağladım. Ama Abdullah'ı görmedim." ifadelerini kullandı.

Oğlunun çok cesur ve kahraman bir çocuk olduğunu anlatan anne Hatice Cömert, "Benim oğlum gerçek devrimciydi. Korkmuyorum, benim oğlum devrimciydi. Benim oğlum neden sokağa çıktı. Suriye'de savaşa hayır demek için, insan hakları için, özgür ve daha iyi yaşamak için. Benim oğlum pırıl pırıl parlak bir çocuktu. Bir şey yapmadı. Ne cinayet işledi, ne mağaza soydu, ne hırsızlık yaptı. Bu çocuk bir şey yapmadı." diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ise 11 Mayıs tarihinde Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile görüştüklerini, bugün ise Gezi olaylarında hayatlarını kaybedenlerin anneleriyle bir araya geldiklerini söyledi. Reyhanlı temasları sırasında oğlunu kaybeden bir annenin "Benim çocuğum bana hediye almak için o gün sokaktaydı" dediğini anlatan Dokuzcan şöyle konuştu: "Annelerimizin yüzü aslında ne olduğunu anlatıyor. Annelerimizin yüzü acılarımızın yüzü. Ve o acılar hepimize ait. Artık Türkiye'de ve dünyada sevginin saygının huzurun hakim olduğu acıların başka bir şeye dönüştüğünün mümkün olduğunu haykırmak gerekiyor. Umarız ki yaşanan acılar dünyanın ve ülkemizin aydınlık geleceğine katkısı olur." CİHAN

Yorumlar