Anne-baba sağlıklı olunca çocuk da sağlıklı oluyor

AOK hastalık sigortası, ‘Sağlıklı çocuk-sağlıklı gelecek’ adını verdiği 2014 yılı aile araştırması sonuçlarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Anne-baba sağlıklı olunca çocuk da sağlıklı oluyor

AOK hastalık sigortası, ‘Sağlıklı çocuk-sağlıklı gelecek’ adını verdiği 2014 yılı aile araştırması sonuçlarını açıkladı. Üçüncü defa yapılan bu araştırmaya göre sağlık açısından ailelerin ve çocuklarının durumları oldukça iyi. Ebeveynlerin üçte ikisi çocuklarının sağlık durumlarını iyi görüyor. Bu sonuca rağmen düşündürücü ve endişeye sevk eden sonuçlar da araştırmada yerini aldı. Birlikte yaşayan aileler gündelik hayatlarını organize edip yönlendirme konusunda çocuğuna yalnız bakan ebeveynden çok daha iyi durumda. Araştırma, çocuklarını yalnız yetiştiren ebeveynin çoğu zaman bunaldığını ve yükü kaldıramayacak duruma geldiğini gösteriyor.

Diğer taraftan aileler günlük hayatlarını çok yoğun zaman baskısı sebebiyle büyük stres altında sürdürüyor. Rapordaki en ilginç sonuçlardan biri de zaman stresi çekmeyen ailelerin çocuklarının zaman sıkıntısı çeken ailelerin çocuklarına oranla çok daha az hastalanıyor olması. Sevindirici sonuçlardan biri de ailelerin çocuklarının ne tür elektronik medya tüketiminde bulunduklarından haberdar oldukları gibi çocuklarının elektronik oyun ve medya karşısında geçirdikleri zamanı da çoğunluğu itibariyle kısıtlamaları oldu.

Araştırmayı gerçekleştiren Prof. Dr. Klaus Hurrelmann sonucu şu cümle ile özetledi: “Ailenin sıhhati iyi ise çocukların sıhhati de iyi oluyor.”

Prof. Dr. Ulrike Ravens-Sieberger de sonuç değerlendirmesinde, “Aile için ne kadar çok zaman ayrılırsa çocuğun sıhhatine o kadar iyi gelecektir.” dedi.

AOK ise ailelerin çocukları için kendi sıhhatlerine dikkat etmelerini tavsiye ediyor. Aile hayatının düzenine özen gösterme ve aile fertlerinin kendilerine ve birbirlerine zaman ayırmaları da tavsiyeler arasında. CİHAN

Yorumlar