Anne Atayün: Ben iki devlet kahramanının annesiyim

Sahur operasyonunda ifadeye çağrılan ve kendi imkanlarıyla gittiği emniyette arkadan kelepçelenmesiyle hafızalarda yer eden eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün 70 yaşındaki annesi Aysel Atayün, iki devlet kahramanının...

Google Haberlere Abone ol
Anne Atayün: Ben iki devlet kahramanının annesiyim

Sahur operasyonunda ifadeye çağrılan ve kendi imkanlarıyla gittiği emniyette arkadan kelepçelenmesiyle hafızalarda yer eden eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün 70 yaşındaki annesi Aysel Atayün, iki devlet kahramanının annesi olduğunu, oğlunun casus değil, casus avcısı olduğunu söyledi.

İzmir'deki evinin kapısına 'Şükür ki haram lokma yemedim' yazılı pankart asarak oğluna destek veren Atayün, “Hiç üzülmedim, ağlamadım. Ağlamam için utanmam lazım. Utanacak bir şey yok, evlatlarımın hatasının olmadığını biliyorum. Bazı televizyonlarda dinliyorum, özür dilemeleri gerekiyormuş. Özrü, sadece hatası, suçu olanlar diler. Benim oğlum suçsuz olduğu yerde özür dilerse ben evladımın suratına tükürürüm. O tükürük de suçlulara yakışır, suçsuz oğluma değil.” dedi.

Oğluna vurulan kelepçelerin kendisini üzmediğini, onları kelepçe değil devlet için yaptığı çalışmalara karşı göğsünde bir madalya olarak gördüğünü dile getiren anne Atayün, evladının, devleti için çocuklarını, eşini hatta kendisini ihmal ettiğini anlattı. Aysel Atayün, “Onları haramla tanıştırmadım, helalle tanıştı. Onlar haramın kim olduğunu bilmezler. Babaları genç yaşta vefat etti. Ben onların bütün sorumluluğunu üstlendim, ben onlara helal süt verdim, helal lokma ile büyüttüm.” diye konuştu.

"BENİM OĞLUM CASUS DEĞİL CASUS AVCISI"

Anne Aysel Atayün, oğlu Yurt Atayün'ün, üzerine atılmak istenen casusluk iftirasına da tepki gösterdi: “Benim oğluma casus demişler, benim oğlum casus değil casus avcısı. Biz casusu tanımayız. Biz vatansever bir milletiz, benim çocuklarımın isminden anlamaları lazım; Anadolu, Yurt, rahmetli oğlumun adı da Cenk'ti. Böyle bir aile vatan bölemez. Sadece vatanının varlığını, sevgisini düşünür. Yine söylüyorum, üzgün olsaydım karaları giyer öyle karşınıza çıkardım. Bakın murat almış gibi yeşillerle geldim. Üzgün değilim, çok şükür Allah'a gururluyum. Beni utandıracak hiçbir şey yapmadılar, yapmayacaklarını biliyorum.”

Ramazan ayında, insanların ibadet ettiği sahur gecesinde oğlunun arkadan kelepçelenmesinin yanlış olduğunu dile getiren anne Atayün, “Biz Müslüman bir devletteyiz. Allah'ını seven Müslüman kişi bunun yakışık almadığını bilmesi lazım.” dedi.

"O TAKDİRNAME OĞLUMUN EVİNE YAKIŞMIYOR"

Çocuklarının 8 sene okuduğunu, 23 senedir de gecesini gündüzüne katarak çalıştığını, çevresinde çok sevildiğini vurgulayan 70 yaşındaki Atayün, oğlundan, Başbakan Erdoğan'ın verdiği takdirnameyi iade etmesini istedi. “Başbakanımız kendi elleriyle takdirname verdi. Ama o takdirnameyi bir anne olarak oğlumun evine yakıştıramıyorum. Takdirname, onu hediye eden kişinin evine daha çok yakışır. Ben anne olarak istemiyorum. Mademki iyilikler kötülük olarak kabul ediliyormuş, oğlumun evine yakışmaz. Bu kötü adam nasıl bu takdirnameyi hak etti? Casus denmiş, benim oğlum casus değil, casus avcısı.”

"OĞLUMUN TEK MALI KREDİYLE ALDIĞI ARABASI"

'Evlatlarım ne hak yerler ne haram yerler. Ne de düşmanlık beslerler. Ne de rüşvet yerler. Yeselerdi onların da her şeyleri olurdu' diyen anne Atayün, oğluna ait bir gecekondunun bile olmadığını, mesleğe girdiğinden bu yana lojmanda yaşadığını, bir tek krediyle aldığı arabasının olduğunu söyledi. Anne Atayün, suçluların dışarıda, suçsuzların içeride olduğu bir dönemden geçtiklerini belirterek, dünyanın tersine döndüğüne dikkat çekti. Oğlunun dürüst ve kendisinden emin olduğu için asla kaçmayacağını da söyleyen Atayün, “Evlatlarımdan eminim. Onları ben doğurdum, emzirdim, 9 ay karnımda taşıdım.” dedi.

Oğluna yöneltilen paralel iddiası için de anne Atayün, “Ben bundan bir şey anlamıyorum. Ben sadece dürüstlüğü, doğruluğu öğrendim, onları biliyorum. Anamdan babamdan bana miras kalanı çocuklarıma miras bırakacağım. Mal mülk bırakmayacağım, dürüstlüğü doğruluğu, helal rızkı bırakacağım.” yanıtını verdi.

Anne Atayün; emniyet teşkilatı, iyi niyetliler, içeride ve dışarıda olanların, İslam aleminin bayramını kutladı. Hüzünlü bir bayram olarak görünse de utanmadıkları için hüzünlü de olmadıklarını söyleyen Atayün, oğlu ve meslektaşları için “Rabbim onlara Hz. Ali kuvveti, Hz. Ömer adaleti, Hz. Eyüp sabrı, Hz. Yusuf başarısı nasip etsin. Rabbim biliyor, onları selamete çıkarsın. Haklarında her şeyin hayırlısını nasip etsin.” duasında bulundu.

"O KELEPÇELER BİZİM İÇİN ŞEREF"

Gözaltına alınan Yurt Atayün ve emniyet mensubu olan ağabeyi Anadolu Atayün'ün, 8 yıl önce vefat eden kardeşlerinin çocukları Büşra ve Efe'yi yanlarına alarak tüm ihtiyaçlarını karşıladığı öğrenildi. Amcalarının kendilerine sahip çıktığını anlatan Büşra Atayün, “17 yaşındayım, 8 yıl önce babamızı kaybettik. Kardeşimle birlikte Anadolu amcamla birlikte yaşıyorum. İki amcam da eğitim masraflarımızdan özel ihtiyaçlarımıza kadar her şeyi karşıladılar. Tek derdi vatan millet, hizmet etmek olan bu insanların şu anda gördüğü muamele hiç hoş değil, çok çirkin bir şey. Özellikle Yurt amcamın arkadan kelepçelenmesi. Arkadaşlarım sürekli soruyorlar, Atayün soy ismi benzerliği mi diye. Hayır diyorum o benim amcam, arkadan kelepçeli olan. Bununla gurur duyuyorum, o kelepçeler bize şeref. Çok şükür haram lokma yemediler, bize de yedirtmediler. Gerekirse biz açlıktan ölürdük biz, buna göz yumarlardı ama boğazımızdan haram lokma geçirtmezlerdi, buna eminim.” dedi.

Atayün'ün eğitim masraflarını üstlendiği diğer yeğeni Efe de “Amcalarım bize ellerinden geldiğince destek çıktılar. Yanlarına aldılar, yeri geldiğinde çocukların bile önde tutuyorlar. Suçsuz yere içerideler.” diye konuştu. Atayün'ün kız kardeşi Damla Karatop da “Elbet adalet bir gün yerini bulacak. Bayramda yanımızda yoklar ama biz onların yanındayız.” diye konuştu. Ağabeylerine 'Dünyayı kurtaran adam' lakabı taktığını da anlatan Karatop, “Ne malları var ne mülkleri, devlet okuttu onları. İki yetim, bir anne bakıyorlar. Her şey helal lokma ile oldu.” dedi.

CİHAN

Yorumlar