Anne adaylarına doğumdan önce ücretsiz eğitim veriliyor

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Gebe Okulu’nda, bilinçli gebelik dönemi geçirmek ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anne adaylarına ücretsiz eğitim veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Anne adaylarına doğumdan önce ücretsiz eğitim veriliyor

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Gebe Okulu’nda, bilinçli gebelik dönemi geçirmek ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anne adaylarına ücretsiz eğitim veriliyor. Eğitime, 20. haftasını doldurmuş bütün anne adayları başvurabiliyor. Kadın doğum uzmanı, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog ve ebe tarafından sekiz haftalık eğitimde dersler, haftada bir gün 8-10 kişilik sınıfta veriliyor.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Muzaffer Özden Balsoy, anne ve bebek sağlığının geliştirilmesine katkıda bulunmak, sağlıklı ve bilinçli anneler yetiştirmek, anne adaylarını normal doğuma teşvik ederek, ebeveynliğe fiziki ve ruhi olarak hazırlamak amacıyla Gebe Okulu’ndan şimdiye kadar 46 mezun verdiklerini söyledi. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanının, normal doğum ve doğum yöntemleri hakkında eğitim verdiğini belirten Uzm. Dr. Balsoy, “Diyetisyenimiz, hamilelikte ve loğusalıkta beslenme konularında eğitim verirken anne adaylarına, fizyoterapistimiz tarafından egzersiz yaptırılıyor. Gebelikle ilgili yeterli eğitime sahip bir ebemizse diğer bütün konularda hamilelere gerekli eğitimi veriyor. Hiçbir ücretin talep edilmediği bu eğitime, bütün anne adayları katılabilir.” dedi. Anne adaylarının gebelik, doğum ve doğum sonrası endişelerinin ve önyargılarının azaltılması, kendine güvenen, bedenini ve duygularını kontrol edebilen, annelik duygusunu güçlü bir şekilde yaşayacak gebelerin güvenli doğum yapmasını amaçladıklarını belirten Balsoy, okula katılanların her türlü soruların cevabını bulacağını ifade etti.

Katılmayı düşünen anne adayları, 20. haftadan sonra Merkez Efendi Devlet Hastanesi Doğum Kliniği'nin bir üst katında bulunan Gebe Okulu'na başvurabiliyor. Konu hakkında ayrıntılı bilgi ise "www.merkezefendi.gov.tr" internet adresinden alınabiliyor. CİHAN

Yorumlar