Anmal: Adaleti üstün tutmak için yeni bir dünya istiyoruz

Memur-Sen Cizre Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, çıkarları değil, hakkı ve adaleti üstün tutmak için yeni bir dünya istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Anmal: Adaleti üstün tutmak için yeni bir dünya istiyoruz

Memur-Sen Cizre Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, çıkarları değil, hakkı ve adaleti üstün tutmak için yeni bir dünya istediklerini söyledi. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yapan Anmal, “İnsanın insana yaptığı haksızlıklar, dünyanın dört bir yanında bugün bir kez daha kınanıyor, protesto ediliyor. Dünya coğrafyasında haksızlığa uğrayan her bireyin, zulme uğramış her mazlumun hakkını savunmaktan yanayız. Ne mazlumun kimliğini sorarız ne zalimin. Allah’ın yarattığı insanoğluna kim haksızlık etmişse karşısındayız. Dünyanın en adaletsiz savaşının yaşandığı Suriye’de, seçilmiş hükümete karşı darbe yapılan Mısır’da, ambargo altında inleyen Gazze’de, mezhep savaşına sürüklenen Irak’ta ölen mazlumlar için birlik olmamız gerek. Dini, inancı, milleti, mezhebi, ülkesi, ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kasteden her kesime ve her eyleme karşıyız ve karşısındayız. Bizler ayrım yapmaksızın çıkarları değil, hakkı ve adaleti üstün tutan yeni bir dünya” istiyoruz.” dedi.

'PEYGAMBERİMİZ İNSAN HAKLARI KONUSUNDA BİZLERİ ISRARLA UYARMIŞTIR'

Hz. Muhammed (SAV)'in, insan hakları konusunda ısrarla uyardığını ifade eden Memur-Sen Şube Başkanı Anmal, “Hukukun üstünlüğünün kabul edildiği tüm yönetim biçimlerinde, insanlar için olmazsa olmaz haklar vardır. İnsanoğlu için hürriyet, eşitlik, yaşama hakkı, din ve vicdan özgürlüğü hakkı, adil yargılanma hakkı, özel hayatın masuniyeti, şeref ve haysiyetin korunması her şeyden daha önemlidir. Hukuk devleti ilkesini benimseyen tüm sistemlerde, kişisel haklar koruma altına alınmıştır. Yine yüce dinimiz İslâmiyet de bin 400 sene önce insan haklarını garanti altına almıştır. Haksız yere adam öldürmek bütün insanları öldürmek, bir canı kurtarmak da bütün insanları kurtarmak gibi kabul edilmiştir. Hz. Peygamber de insanların can, mal ve ırzlarının mukaddes olup her türlü tecavüzden korunduğunu bütün insanlığa ilan etmiştir. İnsanları alaya almak, kötü lakapla çağırmak, onlar hakkında kötü zanda bulunmak, onların kusurlarını araştırmak ve kişileri çekiştirmek de yasaklanmıştır. İnsan hakları konusunda bizleri ısrarla uyaran Hz. Peygamber (SAV) kişilik haklarına saygılı olmayı öğütlemiş, aykırı davrananları kınamış ve kul hakkının, hak sahibi tarafından affedilmedikçe Allah tarafından da affedilmeyeceğini belirtmiştir. Ülkemizde de insan haklarının korunması amacıyla son yıllarda önemli adımlar atılmış, atılmaya da devam edilmektedir. Yapılan hukuki düzenlemelerle devlet ve vatandaş arasında kaynaşmanın sağlanması, ötekileştirme anlayışına son verilmesi, dil, din, vicdan ve düşünce hürriyetinin önündeki engellerin kaldırılması amaçlanmış ve büyük oranda başarılı olunmuştur.” diye konuştu.

Sabgatullah Anmal, Memur-Sen olarak hakların sıralanıp sınırlandırıldığı darbe anayasasından, özgürlüklerin ve daha çok demokrasinin önünü açan yeni anayasaya geçişin bir an önce sağlanmasının en önemli talepleri olduğunu vurguladı: "İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda devletin, sivil toplum kuruluşlarının, medyanın ve toplumun bütün fertlerinin işbirliği yapmasının önemini bir kez daha anımsatıyoruz. Bu vesileyle bütün insanlığın daha özgür, daha eşit ve insan onurunun daha fazla korunduğu bir zeminde İnsan Hakları Günü'nü kutlamak istiyor ve çalışıyoruz.” CİHAN

Yorumlar