Anlaşma yürürlüğe girdi Macaristan'la vizeler resmen kalktı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye ile Macaristan arasında 19 Haziran 2013 tarihinde Ankara’da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Macaristan Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamillerinin Vizeden Muaf Tutulmasına İlişkin anla.

Google Haberlere Abone ol
Anlaşma yürürlüğe girdi Macaristan'la vizeler resmen kalktı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye ile Macaristan arasında 19 Haziran 2013 tarihinde Ankara’da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Macaristan Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamillerinin Vizeden Muaf Tutulmasına İlişkin anlaşmanın 9 Şubat 2014 tarihi itibariyle resmen yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, anlaşmaya göre; her iki ülkenin geçerli resmi (diplomatik, hizmet ve hususi) pasaport hamili vatandaşları, ilk giriş tarihinden itibaren her 180 gün içerisinde toplam 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer tarafın ülkesine girmek-çıkmak, transit geçmek ve geçici olarak kalmak için vize yükümlülüğünden muaf olacağı belirtildi. Anlaşma gereği artık, her iki ülkenin, diğer tarafın ülkesindeki diplomatik veya konsolosluk temsilcilikleri mensupları ile bunların birlikte yaşadıkları geçerli diplomatik veya hizmet pasaportu hamili aile fertleri, görevleri süresince diğer akit tarafın ülkesine girmek-çıkmak, transit geçmek ve kalmak için vizeden muaf olacak. Açıklamada, "Her iki ülkenin geçerli resmi (diplomatik, hizmet ve hususi) pasaport hamili vatandaşları, ancak kabul eden devletin kanun ve yönetmeliklerine uygun olarak diğer tarafın ülkesinde kazanç getirici bir işte çalışabilecek veya öğrenim görebileceklerdir. Söz konusu vize muafiyeti anlaşması 9 Şubat 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir." denildi.

Öte yandan, Baltık (Estonya, Letonya ve Litvanya) ülkelerinde yaşayan yabancılara mahsus pasaport hamili Rus asıllı vatansız yabancıların e-vize kapsamına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Elektronik vize uygulamasına ilişkin yapılan çalışmalar kapsamında; Estonya, Letonya ve Litvanya 'Yabancılara Mahsus Pasaport (Alien’s Passport)' hamili Rus asıllı vatansız yabancılar, 10 Şubat 2014 tarihinden itibaren 20 ABD Doları vize harcı karşılığında alacakları son 180 gün içinde toplam kalışları 90 günü geçmemek kaydıyla, 90 güne kadar ikamet süreli müteaddit girişli elektronik vize ile tüm hudut kapılarımızdan ülkemize giriş yapabileceklerdir." ifadeleri yer aldı. CİHAN

Yorumlar