Ankaralı ve Eskişehirli işadamları birlikte Afrika'ya açılacak

Başkent İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (BAŞKENTSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Keleş, Afrika’nın ticari potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ankaralı ve Eskişehirli işadamları birlikte Afrika'ya açılacak

Başkent İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (BAŞKENTSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Keleş, Afrika’nın ticari potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyledi. Eskişehirli ve Ankaralı işadamlarının Afrika'da birlikte güzel işlere imza atacağını belirten Keleş, "Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) gibi köklü geçmişe sahip derneklerle birlikte Afrika’da güzel işlere imza atacağımızdan hiç şüphem yok. Birlikte Afrika’ya açılmanın zamanı geldi." dedi.

Ankara’nın önemli işadamları derneklerinden BAŞKENTSİAD, üyesi 20 işadamı, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Keleş öncülüğünde EGSİAD üyesi işadamlarıyla ticari temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e geldi. Toplantıda konuşan EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk Ankara’nın önemli derneklerinden BAŞKENTSİAD’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek, Eskişehir’in en köklü işadamları derneklerinden biri olduklarının altını çizdi. Türk, “Biz Eskişehir’de 22 yıldır faaliyetlerine devam eden bir derneğiz. Her geçen gün artan üye ağımızla şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Yenilenen yönetimimizle birlikte dernek odaklı faaliyetlerden üye odaklı çalışmalara yöneldik. Bizim öncelikli hedefimiz üyelerimizin tamamını yurt dışına açabilmek.” diye konuştu.

Eskişehir Kayseri ve Ankara’nın Anadolu İş Adamları Federasyonu (ANFED) için önemli iller olduğunu söyleyen BAŞKENTSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Keleş, “Derneklerimizde her koldan iş yapan üyelerimiz var, ancak maalesef biz elimizdeki fırsattan tam olarak faydalanamıyoruz. Ben artık üyelerimizin arasında ticaret yapma vaktinin geldiğine inanıyorum. Amacımız bundan sonra hep birlikte daha güzel ve daha büyük işler yapabilmek olacaktır.” şeklinde konuştu.

Nijerya’da çok ortaklı bir şirket kurma çalışmalarının olduğunu ifade eden Keleş, “Üyelerimizi Afrika’ya açmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini de en kısa sürede almayı umuyoruz. EGSİAD gibi köklü geçmişe sahip derneklerle birlikte Afrika’da güzel işlere imza atacağımızdan hiç şüphem yok. Birlikte Afrika’ya açılmanın zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından BAŞKENTSİAD üyesi işadamları ile EGSİAD üyesi işadamları hatıra fotoğrafı çektirdi. EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türk, ziyaretlerinin anısına BAŞKENTSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Keleş’e plaket takdim etti. CİHAN

Yorumlar