Ankaralı hayırseverlerden Kilis’teki 15 bin Suriyeli'ye iftar

Kimse Yok Mu Derneği ile Ankara Sevgi ve Uzlaşma Derneği (ASUDE)’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Birlikte Dünya değişir’ isimli programda bir araya gelen hayırseverler, Kilis’te bulunan 15 bin Suriyeli'ye 3 gün iftar verecek. Kimse Yok Mu ve...

Google Haberlere Abone ol
Ankaralı hayırseverlerden Kilis’teki 15 bin Suriyeli'ye iftar

Kimse Yok Mu Derneği ile Ankara Sevgi ve Uzlaşma Derneği (ASUDE)’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Birlikte Dünya değişir’ isimli programda bir araya gelen hayırseverler, Kilis’te bulunan 15 bin Suriyeli'ye 3 gün iftar verecek.

Kimse Yok Mu ve ASUDE Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Birlikte Dünya değişir’ programında bir araya gelen hayırsever işadamları ve vatandaşlar, Kilis’te bulunan 15 bin Suriyeli vatandaşa 3 gün iftar verecek. Samanyolu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kimse Yok Mu Derneği Genel Sekreteri İbrahim Çiçek, Orta Doğu Uzmanı, Araştırmacı Tarihçi Yazar Erol Çalı, ASUDE Derneği yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Programda yapılan ‘Birlikte Dünya değişir’ kampanyasına katılan hayırseverler 15 bin kişilik iftar masraflarını üstlendi.

Suriye'de devam eden olayların yanı sıra ağır şartlar ve açlık gibi nedenler ve acil yardıma ihtiyaç duyan insanların sayısının her geçen gün arttığını belirten Kimse Yok Mu Derneği Genel Sekreteri İbrahim Çiçek, “Bu drama duyarsız kalamayan Türk sivil toplum kuruluşları ile hayırsever vatandaşlarımız Suriye’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekebilmek ve bu sayede yardıma muhtaç savaş mağdurlarının dertlerine derman olabilmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Ülke dışına çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin dörtte üçünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. 1 milyondan fazla çocuk ülkelerinden ve evlerinden uzakta, zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Suriye'de kötü şartlardan ve açlıktan dolayı çocuk ölümleri yaşanırken, halk pek çok insani yardım malzemesine ihtiyaç duyuyor” diye konuştu.

KİLİS’TE GEZİCİ AŞEVİNDE GÜNLÜK 4 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK

Kimse Yok Mu’nun Kilis’te kurduğu gezici aşevinde 4 bin kişiye sıcak yemek verildiğini kaydeden Çiçek, “Sığınmacıların çoğunun kadın ve çocuk olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda beslenme, ısınma ve sağlık en önemli meseleler haline geliyor. Kilis’te bulunan aşevimiz ve sağlık merkezlerimizle destek olmaya gayret gösterdiğimiz Suriyeli kardeşlerimize siz de çağrı merkezimizden, web sitemiz aracılığıyla ya da 5777’ye ‘Suriye’ yazarak göndereceğiniz kısa bir mesajla yardımda bulunabilirsiniz. Ankara’dan Kilis’e iftar yollayan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşma yapan Orta Doğu Uzmanı, Araştırmacı Tarihçi Yazar Erol Çalı, “Ben 8 yıl Şam’da yaşadım. Tabi Suriyeli kardeşlerimizi bu şekilde görmek bana çok dokunuyor. Çünkü, Suriye insanı hiçbir zaman şu anda sokaklarda gördüğümüz gibi değildir. Bir imtihan geçiriyorlar. Böyle değillerdi. Sokakta yatan insanlar yoktu. Ama asıl imtihanı gamsız Müslüman dünya geçiriyor. Kedersiz Müslüman dünya geçiriyor. Dünya bir sancı yaşıyor. Rabbim bizi birlikten ve dirlikten ayırmasın. Bize hakkı ve batılı ayırma feraseti versin” ifadelerini kullandı. Kilis’ten gelerek düzenlenen programda ilahi söyleyen çocuklar katılımcıları duygulandırdı. CİHAN

Yorumlar