Ankara'da yeni yılın ilk günü erken terhis sevinci

Askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesinin ardından kışlalarda ilk terhisler bugün başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da yeni yılın ilk günü erken terhis sevinci

Askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesinin ardından kışlalarda ilk terhisler bugün başladı. Ankara’daki General Eşref Akıncı Kışlası’nda, askerlik süresinin kısalmasından faydalanan 156 erbaş ve er bu sabah saatlerinde terhis oldu. Dün terhis töreni düzenlenen erbaş ve erler için bugün de sabahın erken saatlerinde uğurlama töreni düzenlendi. Erken terhis olan askerlerin sevinçlerinin yanı sıra komutanları ve arkadaşları ile yaşanan duygusal vedalaşma dikkat çekti.

Erbaş ve erler için askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 70 bin civarında erbaş ve eri ilgilendiren askerlik süresinin kısalması, 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olmak üzere uygulanmaya başladı. Yeni yılın ilk günü ile birlikte erken terhisler başladı. Bu heyecanın yaşandığı illerden Ankara’da da erken terhis olan askerleri komutanları ve arkadaşları törenle uğurladı.

General Eşref Akıncı Kışlası’nda gerçekleşen törende 156 erbaş ve er erken terhis oldu. Askeri düzenle tören meydanında toplanan askerlere komutanları, ’12 aylık hizmet sürenizi doldurdunuz, hepinize hayırlı olsun’ dedi. Sonrasında askerler, sırasıyla önce arkadaşları ile sonra da komutanları ile vedalaştı. Vedalaşma esnasında duygusal anlar da yaşandı.

"12 AYA DÜŞECEĞİNE HİÇ İNANMIYORDUK"

Terhis olan erlerden Burak Gökkurt, erken terhisten dolayı mutluluk duyduğunu, 15 ay olarak başlayıp 12 ay olarak bitirmenin çok güzel bir şey olduğunu söyledi. Askerlik süresi 12 aya indirildiğinde sevinçten havalara uçtuklarını anlatan Gökkurt, “Askerlik düşecek düşmeyecek muhabbeti dönüyordu, hiç inanmıyorduk açıkçası. Bu da bize nasip olmuş. Ailem dört gözle beni bekliyor şimdi.” dedi.

Musa isimli bir asker de terhisten duyduğu mutluluğu paylaşarak, ailesinin beklediğini ve eve gideceklerini belirtti. Askerliğin iyi kötü geçtiğini aktaran er, anıları olduğunu onun için biraz üzgün olduklarını ifade etti.

"BU OĞLUMU ALIYORUM PAZARTESİ GÜNÜ DİĞER OĞLUMU GÖNDERİYORUM"

Bazı aileler de çocuklarının erken terhis sevincini paylaşmak için Kışla’ya koştu. Rıdvan Yıldız isimli askerin babası Erzurum’dan geldiğini belirterek, gururlu ve mutlu olduğunu söyledi. Yıldız, “Buradan gider gitmez pazartesi günü bir oğlumu da askere gönderiyorum. Keşke olsa da yine askere göndersem. Tam 12 ayı bugün doldu. Geçen sene bugün yolcu ettim, bugün de alıyorum Allah’a şükürler olsun. Darısı diğer askerlerin başına.” diye konuştu.

Rıdvan Yıldız ise bir taraftan babasına kavuşmanın sevincini bir taraftan da arkadaşlarından ve komutanlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını belirterek, kazasız belasız askerlik görevini yerine getirdiği için gururlu olduğunu dile getirdi. Yılbaşı piyangosunun kendisine vurduğunu söyleyen Yıldız, askerliğin güzel bir duygu olduğunu belirterek, diğer arkadaşlarının da aynı duyguyu yaşamasını diledi.

Yine oğlunun terhisi için sabahın erken saatlerinde kışlaya koşan Türkfer Kurt isimli vatandaş da duygularını şöyle paylaştı: “Gönderdiğimizden daha iyi bir şekilde aldık. Sağlıklı, atik, hayata hazır, çalışma hayatına hazır. İkinci çocuğum bundan sonra inşallah onların çocuklarını askere göndereceğiz.” Oğlunun 45 gün önce tezkere aldığını aktaran baba Kurt, 45 günün bir kişinin hayatında çok şeyler getirdiğini söyledi.

"AİLEME ERKEN KAVUŞTUM"

Oğul Okan Kurt ise yeni kanunla askerliğin 12 aya düştüğünü belirterek, “Aileme erken kavuştum, hem de iş hayatıma daha erken başlayacağım. Arkadaşlarımdan ayrılmanın hüznünü yaşıyorum. Askerlik çok şey kattı. Bu duyguyu herkesin yaşaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Terhis olan er ve erbaşlar, arkadaşları ve komutanları ile vedalaştıktan sonra kendilerini bekleyen servis araçlarına binerek, terminale ve havaalanına gitmek üzere yola çıktı.

CİHAN

Yorumlar