Ankara'da terör saldırısı: 37 ölü, 125 yaralı

Ankara Kızılay'da Güven Park'ın hemen yanındaki otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarının önünde patlayan bomba yüklü araç, 37 kişinin ölümün, 125 kişinin de yaralanmasına neden oldu

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da terör saldırısı: 37 ölü, 125 yaralı

Son Haberler Logo

Ankara Kızılay'da Güven Park'ta saat 18.45'te patlama meydana geldi. Güven Park yakınlarındaki patlamada ilk resmi açıklamalara göre 37 kişi öldü, 125 kişi yaralandı. Patlama, otobüs durağında, bir otobüsün de yolcu alacağı sırada meydana geldi. Hayatını kaybedenlerin amamına yakını sivil vatandaşlardan oluşuyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, patlamanın terör saldırısı olduğunu, ancak faili, bütün delilleri topladıktan sonra açıklayacaklarını söyledi.

Patlamanın meydana geldiği alanda birçok araç da yandı. Patlamada bir otobüs tamamen yandı. Başka bir araç ise param parça oldu. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar hastanelere taşındı.

YARALILAR 10 FARKLI HASTANEDE

Patlamada yaralanan 125 kişi Ankara'daki 14 farklı hastaneye sevk edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yaralılar için şimdilik acil kana ihtiyaç olmadığı belirtildi. 

ACİL KANA İHTİYAÇ YOK

Sağlık Bakanlığı Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından Ankara'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu.

Türk Kızılayı da Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak kan stoklarının yeterli olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı yetkilileri Ankara'da meydana gelen patlama sonrası kan stoklarının yeterli olduğunu kaydetti.

YARALILARLA İLGİLİ BİLGİ İÇİN ALO 184

Sağlık Bakanlığı yaralılar hakkında ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu

Ankara Kızılay'daki terör saldırısında yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabilecek.

Vatandaşlar, ALO 184 hattını arayarak, yaralıların hangi hastanede tedavi gördüğü ve sağlık durumları hakkında bilgiye ulaşabilecek. 

ÇEVİK KUVVET NOKTASINA YAKIN YERDE

Patlama Güven Park'ta bulunan Çevik Kuvvet noktasına yakın yerde meydana geldi. 

Patlamanın meydana geldiği nokta: 

İLK RESMİ AÇIKLAMA: 27 KİŞİ ÖLDÜ

Patlamada çok sayıda yaralı ambulanslarla hastanelere taşındı. Patlamayla ilk resmi açıklama Ankara Valiliği'nden geldi.

Ankara Valiliği, patlamada ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi ise yaralandı.

İKİNCİ RESMİ AÇIKLAMA: 34 ÖLÜ, 125 YARALI

Patlamayla ilgili ikinci resmi açıklama ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'dan geldi. Bakan Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamada 34 kişinin öldüğünü, 125 kişinin yaralandığını söyledi. 

Bakan Müezzinoğlu, yaralıların Ankara'daki 14 hastanede tedavi altına alındığını, yaralılarla ilgili kesin bilgi için ALO 184'ün aranması gerektiğini belirtti. 

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Patlamanın üzerinden saatler geçtikten sonra ölü sayısı artmaya başladı. Durumu ağır olan yaralılardan üçü daha hayatını kaybetti. 

BOMBALI ARAÇ ŞÜPHESİ

Patlamayla ilgili konuşan görgü tanıkları, belediye otobüsüne bir otomobilin çarptığı anda patladığı belirtildi. Ancak patlamanın neden kaynaklandığı hala bilinmiyor. 

BEŞ AY İÇİNDE ÜÇÜNCÜ BENZER SALDIRI

Bu akşam Ankara’nın merkezi, son beş ayda üçüncü kez bir terör saldırısına hedef oldu. Geçen yıl 10 Ekim’de Ankara Garı’nı hedef alan saldırıdan sonra, bu yıl 17 Şubat’ta Merasim Sokak’taki servis araçlarına saldırı düzenlenmişti. Bu akşamki patlama da Merasim Sokak’a yürüme mesafesindeki Güvenpark yakınlarında yaşandı.

İSTİHBARAT UYARMIŞTI

Ankara'da yakın bir zamanda intihar saldırı yapılacağı yönünde istihbarat tarafından uyarılar yapılmıştı. 

İstihbarat tarafından yapılan uyarılarda Ankara Bahçelievler'e dikkat edilmesi gerektiği belirtilmişti; ancak patlama Kızılay'da meydana geldi. 

 

Yorumlar