Ankara'da seçim için 13 bin güvenlik personeli görev yapacak

Ankara'da oy verme işlemlerinin kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak ve huzur ortamında gerçekleştirilmesi için güvenlik tedbirler uygulamaya konuldu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da seçim için 13 bin güvenlik personeli görev yapacak

Ankara'da oy verme işlemlerinin kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak ve huzur ortamında gerçekleştirilmesi için güvenlik tedbirler uygulamaya konuldu. Başkent'te bin 837 binada 12 bin 917 sandık görevlisinin bulunacağı, 3 milyon 607 bin 785 seçmenin oy kullanması esnasında toplam 13 bin güvenlik personelinin görev yapacağı belirtildi.

    Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada; 30 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimlerinde oy verme işlemlerinin Ankara ilinde kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak, huzurlu ve güven ortamında gerçekleşmesi için güvenlik tertip ve tedbirlerinin alındığı ve uygulamaya konulduğu kaydedildi.

    Açıklamada Ankara ilinde 30 Mart 2014 Pazar günü 08-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerinde 3 milyon 607 bin 785 seçmenin 12 bin 234 sandıkta oy kullanacağı vurgulanarak , 1837 binada 12 bin 917 sandık görevlisinin bulunacağı ve seçim güvenliğini sağlamak üzere de 11 bin polis ve 2 bin jandarma olmak üzere toplam 13 bin güvenlik personelinin görev alacağı kaydedildi.

    OY VERME SÜRESİNCE YASAKLANANLAR

    Açıklamanın devamında seçmenlerin demokratik haklarını ve oylarını her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven ortamı içerisinde kullanmaları hususunda güvenlik tertip ve tedbirlerinin alınarak uygulamaya konulduğu, belirtilerek “İş bu tedbirlerin oy verme işlemlerinin bitimi ve toplumsal tansiyonun normale avdetine kadar da aksaksızca ve kararlılıkla sürdürülecektir.” denildi.

    Ankara Valiliği, 298 Sayılı Kanunun 79. maddesi uyarınca 30 Mart 2014 günü oy kullanma süresince her ne suretle olursa olsun ispirtolu içki satılması, verilmesi ve içilmesi ile emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka ruhsatlı dahi olsa hiç kimsenin silah taşıyamayacağı hususlarına da dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar