Ankara'da kısa süreli yağmur etkili oldu

Ankara'da akşam saatlerinde yaklaşık 10 dakika süren yağmur, alt geçitleri doldurdu, evlerin bodrum katlarının su basmasına sebep oldu.Başkent'te iftar vakti aniden bastıran yağmur baskınlara neden oldu. Özellikle Çankaya bölgesinde etkili...

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da kısa süreli yağmur etkili oldu

Ankara'da akşam saatlerinde yaklaşık 10 dakika süren yağmur, alt geçitleri doldurdu, evlerin bodrum katlarının su basmasına sebep oldu.

Başkent'te iftar vakti aniden bastıran yağmur baskınlara neden oldu. Özellikle Çankaya bölgesinde etkili olan sağanak alt geçitleri tıkarken bazı evlerin bodrum katlarını bastı. Çetin Emeç Bulvarı üzerinde bulunan alt geçidin yağmur suyuyla dolması nedeniyle trafiğe kapandı. Belediye ekiplerinin çok sayıda araç ile müdahale etmesine rağmen rağmen saatlerce yağmur suyu alt geçitten tahliye edilemedi. Yolun trafiğe kapanması nedeniyle de yan yollarda araç kuyrukları oluştu.

Yağmurun olumsuz etkilediği bir diğer adres ise Sokullu'da bulunan bir binanın bodrum katı oldu. Apartmanda sakinler su baskınını nedeninin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan park olduğunu iddia etti. Park nedeniyle yağmur suyunun aktığı derenin kapatıldığını iddia eden apartman sakinleri ayrıca park önüne örülen duvarın yağmur suyunu engellediğini ve evlerini su bastığını anlattı. Vatandaşlar kendi imkanları ile önlem almaya çalışsa da yağmur suyunu engelleyemediklerini ifade ettiler.

Öte yandan yağmur suyunun dolduğu bodrum kattaki dairede ise tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Evin içerisinde bazı eşyalar apartman boşluğunu çıkarılırken diğer eşyalar ise sular içerisinde kaldı. CİHAN

Yorumlar