Ankara'da iki kişinin darp edildiği gasp olayı: Mahalleli isyan etti

Ankara’da kimliği belirsiz şahıslar, bir cep telefonu dükkanında bulunan 2 şahsı darp edip 2 cep telefonu ve bir miktar parayı alarak kayıplara karıştı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da iki kişinin darp edildiği gasp olayı: Mahalleli isyan etti

Ankara’da kimliği belirsiz şahıslar, bir cep telefonu dükkanında bulunan 2 şahsı darp edip 2 cep telefonu ve bir miktar parayı alarak kayıplara karıştı. Gaspçıların Suriye vatandaşı olduğu iddia edildi. Dükkan önünde toplanan mahalleli yaşananlara isyan etti.

Olay, Altındağ İlçesi Önder Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan bir dükkânda meydana geldi. İddiaya göre, 8-10 kişiden oluşan Suriyeli bir grup, dün akşam saatlerinde cep telefonu ve malzemeleri satışı yapan bir dükkâna girdi. Şahıslar içerideki 2 kişiyi darp edip 2 adet cep telefonu ve bir miktar parayı alarak kayıplara karıştı. Olayın duyulmasının ardından ayaklanan mahalleli, cadde üzerinde Suriyeli şahısların kaldığı binayı taş yağmuruna tuttu. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Mahalleli ile başa çıkamayan polisler, yunus ekipleri ve çevik kuvvetten yardım istedi. Gelen ekipler tedbir alarak mahallelinin sakinleşmesini sağladı.

Görgü tanığı Bayram Yılmaz, “Ben evden çıktım hava alıp gezeyim diye. 8-10 kişi kapı önünde duruyorlardı. Ben sandım hep arkadaş grubu. Bunlar hep Suriyeli. Bizim mahallenin gençlerinden zannettim. Az yürüdüm. Pat küt sesleri geliyor. Önceden tasarlanmış. Koştum içeri girdim ama yerde kan falan var. Kaçıştılar. Şu sokakta yürümeye korkar oldum. Yolda yürürken dükkânlardaki yazıları okuyorum Türkçe yazı yok. Burası Türkiye Cumhuriyeti mi anlam veremiyorum. Akşam 8’den sonra sokağa çıkmaya korkar olduk” dedi.

Dükkânında cep telefonları ve parası gasp edilen MHP Altındağ meclis üyesi adayı Atıf Eroğlu, “Seçim çalışmaları yaparken oğlum telefon etti. Baba acele gel diye. Buraya gelmişler. Arkadaş kontör az attın çok attın davasından dolayı, komplo gibi bir şey olmuş. 3 kişi konuşurken öbürleri de içeri girip gasp etmişler. İki tane telefonum, bin lira kadar para yoktu. Az bir para almıştım. Daha sonra geldiğimizde buralar kandı. Çocuğumuzun burnu kanamış. Komşu bir arkadaşımız da kontör attırmaya gelmişti onun da boynunda darp izleri vardı. Burada duran Suriyeliler yaptı. Suriyelilerin yaptığını söylediler. Suriyeliler kaçtı daha da bulunmadı. Oğlum da tanıyor” şeklinde konuştu.

Olayların büyümemesi için mahalleye gelen MHP MKYK Üyesi Ömer Demirel, “Seçim merkezinde beklerken arkadaşlarımızdan burada olan olayla ilgili bilgiyi alınca taşkınlık olmasın babında buraya geldik. Buradaki Suriyeliler AKP pankartlarının olduğu bir binanın alt katında ikamet etmekteler. Buradaki tüm mahalle sakini bu işten oldukça muzdariptir. Kendileriyle bizim arkadaşlarımız mümkün olduğu kadar insani boyutta ilişkiler kurmaktalar ama çok yoğun bir şikâyet olduğunu göreceksiniz. AKP pankartlarının asıldığı bir binada, bunların ikamet etmeleri Suriyelilerin AKP lehine oy kullanacakları savını da kuvvetlendirmektedir. Seçimin çok yakın olması ve medyaya yansıyan Suriyelilerin AKP lehine oy kullanacakları ifadesi de buradaki insanlarımızı tedirgin etmiştir. Bu işin peşini bırakmayacağız hukuki her türlü yolu deneyeceğiz” dedi. CİHAN

Yorumlar