Ankara’da ‘Hemşerimiz Avrupa’ konferansı düzenlenecek

Türkiye ile Avrupa şehirleri arasında belirli bir tema üzerinde yürütebilecekleri ortak faaliyetleri belirleme amacıyla Ankara’da geniş katılımlı bir konferans düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Ankara’da ‘Hemşerimiz Avrupa’ konferansı düzenlenecek

Türkiye ile Avrupa şehirleri arasında belirli bir tema üzerinde yürütebilecekleri ortak faaliyetleri belirleme amacıyla Ankara’da geniş katılımlı bir konferans düzenleniyor. Toplam 2 milyon Euro’luk bütçeye sahip projede Türkiye’den belirlenen 20 şehir, Avrupa’dan 35 farklı şehirle eşleştirilecek.

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Teknik Destek Projesi (VABpro ) kapsamında yürütülmekte olan Şehir Eşleştirme Programı'nın AB-Türkiye Şehir Eşleştirme Konferansı Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla 14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilecek. VABpro kapsamındaki 20 pilot il ile Avrupa’dan 18 ülkeden, 35 şehir, bölge ve eyaletten davet edilen katılımcıların, belirli bir tema üzerinde yürütebilecekleri ortak faaliyetleri belirlemelerinin amaçlandığı bu uluslararası konferansta bir araya gelecekler. Bu kapsamda çevre, atık yönetimi, lojistik, kültür-turizm, eko-turizm, tarım, enerji- yenilenebilir enerji, vatandaş katılımı ve şehir markalaşması gibi konular öne çıkıyor. 20 pilot ilin (Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Bartın, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Manisa, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova) valilikleri ve yerel ortakları, Avrupa’nın farklı bölgelerinden 213 başvuru arasından seçilen 35 yerel yönetim temsilcisi ile şehir eşleştirme programı ve potansiyel işbirliği alanlarına dair etkileşimli çalışmalar yürütecekler. Katılımcı bölge ve şehirler arasında Budapeşte, Lizbon, Atina, Riga, Talin ve Ljubljana gibi başkentlerin yanında bir çok marka şehir de bulunuyor.

20 pilot ilde yürütülen çalışmalarda AB ile ilgili konularda gerçek ihtiyaç ve önceliklerin belirlenmesi ve yerelde AB işleri ile ilgili kapasitesinin artırılması öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Pilot illerde “Eğitim İhtiyaç Analizi Çalışması”, “Sertifikalı AB Uzmanlık Eğitimi Programı”, “Eğiticilerin Eğitimi”, “Kapasite Geliştirme Faaliyetleri”, “Şehir Eşleştirme Programı”, “Bölgesel Çalıştaylar” ve “Yurtdışı Çalışma Ziyaretleri” gibi çok sayıda faaliyeti kapsayan projenin toplam bütçesi 1 milyon 950 bin Euro.

CİHAN

Yorumlar