Ankara'da bombalı saldırı: 28 ölü, 61 yaralı

Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi ise yaralandı. Saldırının bomba yüklü araçla, askeri servis aracına yönelik gerçekleştiği belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da bombalı saldırı: 28 ölü, 61 yaralı

Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Ölü ve yaralılar arasında askeri personel olduğu belirtiliyor. 

Patlamanın Devlet Mahallesi'ndeki askeri lojman bölgesinde, askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldiği öğrenildi.

Ankara'nın  en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Teröristler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi.



Yükselen simsiyah dumanlar Ankara'nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı. Polis, bölgede yeni bir patlama olasılığına karşın çevredekilere "Uzaklaşın" uyarısı yaptı.

28 ÖLÜ, 61 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıda kesin olmamakla birlikt 28 kişinin öldüğünü,  61 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, saldırıda yaralananlar için acil kan ihtiyacı olmadığını söyldi.



Hava Kuvvetleri Komutanlığı yakınında askeri servis aracına saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrasında 4 servis aracı yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi

VALİLİĞİN İLK AÇIKLAMASI

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

OLAY YERİNDE İNCELEME

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın olduğu yerde çalışmalarına başladı. İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'taki olay yerinde çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yorumlar