Ankara'da AVM önündeki üç otomobil soyuldu

Başkentte bir alışveriş merkezinin ana giriş kapısı karşısında park edilmiş olan üç otomobil, dün akşam bölgenin kalabalık olduğu bir vakitte hırsızlar tarafından soyuldu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da AVM önündeki üç otomobil soyuldu

Başkentte bir alışveriş merkezinin ana giriş kapısı karşısında park edilmiş olan üç otomobil, dün akşam bölgenin kalabalık olduğu bir vakitte hırsızlar tarafından soyuldu.

Araç sahipleri, alışverişin ardından otomobillerinin yanına geldiklerinde büyük şok yaşadı. Arka sağ camlarının kırıldığını gören mağdur vatandaşlar, otomobil içinde bulunan özel eşyalarının da çalındığını fark etti. Mağdurlardan Ankara Şam Genç İşadamları Derneği Başkanı Kemal Yurtoğlu, “Akşam 21.00'de alışveriş merkezine girdim. Normal ana giriş kapısının önüne nizami park ettim. Saat 21.18 gibi alışveriş merkezinden çıkış yaptım. Yani 20 dakika kaldım. Çıktığımda aracımın sağ arka camının kırıldığını ve arkadan çantamın alındığını gördüm. Oradaki güvenliklere olayı aksettirdim. Olayı aksettirdikten sonra tekrar aracımın başına geldiğimde diğer araçların da arka camlarının kırıldığını gördüm. Bu adi bir hırsızlık olayı. Ama bizi burada üzen, bir alışveriş merkezinin ana giriş kapısında saat 21.00 gibi halkın yoğun olduğu bir vakitte o kadar güvenlik tedbirinin olduğu bir yerde böyle bir hırsızlık olayının olması. Oradaki yönetimin veya güvenlik görevlilerinin ciddi bir zaafı ve zafiyetidir. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Mağduruz” şeklinde konuştu.

Alışveriş merkezinin bu hırsızlık olayına karşı rahat tavır içinde olduğunu iddia eden iş adamı, “Emniyete ifademizi verdik. Tutanaklarımız tutuldu. Aynı şekilde alışveriş merkezinden de tutanak tutulmasını istedik. Kendileri bize bu şekilde bir tutanak tutamayacaklarını, hatta bunun yasal olmadığı tarzında bir şeyler söylediler. Kendilerinden şikâyetçi olacağımızı söylediğimizde, 'olabilir siz şikâyetçi olun, biz çok gittik savcılığa ifade verdik, buna da veririz' dediler” ifadelerini kullandı. Yurtoğlu, “Çantada laptop, Ipad mini, telefonum vardı, evraklarım vardı, kimliğim vardı, Pasaportum, ehliyetim vardı. Birçok kartlarım vardı. Flash disklerim vardı. Ciddi anlamda belgelerim vardı. Suriye ile ilgili insani yardım noktasında bilgi, belge, dokümantasyon vardı” diye konuştu.

Aracından hırsızlık yapılan diğer mağdur vatandaş Ömer Tuğrul Şepitici ise, “Saat 20.30 civarı otomobili alışveriş merkezi önüne park ettik. 21.00 gibi anons geldi. Aracımızın yanına geldiğimizde camının kırık olduğunu fark ettik. Öğrendiğimiz kadarıyla da birkaç aracın camını patlatarak hırsızlık yapmışlar. Hırsızlık sonucunda çantamızda bulunan telefonlarımız, tezlerimiz, kimliklerimiz, birçok şey gitti. Hırsızlığa karşı hiçbir önlem alınamamış. Hiçbir şey yapılamamış. Ayrıca hırsızlığı fark eden Kemal bey, anons yaptırmak istiyor ancak alışveriş merkezi güvenlikleri anons yaptırmaktan çekiniyor, bunu yaptırmak istemiyorlar. Sorumsuzluklarından dolayı alışveriş merkezinden ve hırsızlardan şikayetçi olduk” dedi. CİHAN

Yorumlar