Ankara'da Ak Partili olduğu iddia edilen gençler korsan afiş asarken yakalandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ve Hüseyin Aygün’ün zafer işareti yaptığı korsan afişleri asan 2 kişi Temiz Siyaset Platformu tarafından yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da Ak Partili olduğu iddia edilen gençler korsan afiş asarken yakalandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ve Hüseyin Aygün’ün zafer işareti yaptığı korsan afişleri asan 2 kişi Temiz Siyaset Platformu tarafından yakalandı. İfadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülen zanlıların kullandığı araçta ayrıca Ak Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi Adayı Recep Araç’a ait afişlerin olması dikkat çekti.

    Ankara’da 15 gün önce başlayan korsan afiş olaylarında bugün 2 kişi yakalandı. Etlik Aşağıeğlence mevkiinde bir aracın arkasında bulunan afişleri otobüs durakları ve duvarlara yapıştıran 4 kişiden ikisi kaçtı. 2 kişi ise Temiz Siyaset Platformu üyeleri tarafından yakalandı. Olay yerine çağırılan polis ekiplerine teslim edilen şahıslar ifadeleri alınmak üzere merkeze götürüldü.

    Mansur Yavaş ve Hüseyin Aygün’ün birlikte zafer işareti yaptığı korsan afişlerde, ‘Birlikte yöneteceğiz, oylar CHP’ye’ ifadeleri kullanıldı. Arka planda kullanılan sarı ve kırmızı zemin ile farklı bir ideoloji içerisinde oldukları algısı uyandırıldı. Ankara’nın birçok caddesine asılan korsan afişler, Temiz Siyaset Platformu üyeleri tarafından kaldırıldı.

    Öte yandan 06 CDK 85 plakalı araçta bulunan afişlerin yanında Ak Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi Recep Araç’ın da afişlerinin bulunması dikkat çekti. Afişleri asan şahısların bir taraftan korsan afişleri diğer yandan da Belediye Meclis Üyesi adaylarının afişlerini astığı öğrenildi.

    Temiz Siyaset Platformu üyesi Mehmet Bayır, uzun süredir takip ettikleri korsan afiş olaylarında 2 kişinin yakalandığını söyledi. Bayır, “CHP ve Mansur Yavaş tarafından astırılmış gibi bir takım afiş çalışması yapılıyordu. Bugün Keçiören gençlik kollarımız 2 kişiyi yakalayarak Etlik Karakolu’na teslim etti. Artık Ankara’da yeni bir siyasi anlayış istiyoruz.” dedi.

    CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ise seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluştuğu Bala ilçesinde yaşanan olayları değerlendirdi. Kirli bir siyasetin yapıldığını kaydeden Yavaş, “Bu sabah kendi gazetelerini dağıtırken ve afişlerini asarlarken bu defa yakaladılar. Bolca yemin eder benim haberim yok diye. İnşallah bunların hepsi çıkacak. Karalama siyaseti ile nereye varacaksınız. Herkes geçmişimizi biliyor. Senin gibi Başbakan’a arkadan saydırıp şimdi elini öpmüyoruz. Ne isek oyuz. Onun için 20 yıl çok uzun bir süre. Verebileceği ne varsa vermiştir. Ankara ve Türkiye’nin bu kirli siyasetten kurtarılma zamanı geldi. Etrafımızda doğal bir komisyon oluştu. Bu dalga, barış, huzur ve bereket olarak her yere yayılacak.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar