Ankara’da 645 camide itikafa izin

Ankara’da ilçeleriyle birlikte 645 camide itikaf için izin verildi. Ramazan ayının son 10 günü Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için kişinin camide veya mescide kapanarak zamanını ibadetle geçirmesi ve dünya ile ilgisini kesmesi anlamını...

Google Haberlere Abone ol
Ankara’da 645 camide itikafa izin

Ankara’da ilçeleriyle birlikte 645 camide itikaf için izin verildi. Ramazan ayının son 10 günü Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için kişinin camide veya mescide kapanarak zamanını ibadetle geçirmesi ve dünya ile ilgisini kesmesi anlamını taşıyan itikaf, kişinin kendisiyle hesaplaşması ve yaratana yönelmesi için bir fırsat sunuyor.

Ankara’da ilçeleriyle birlikte 645 camide itikaf için izin verildi. Mamak Abidinpaşa Ortatepe Camii, Çankaya Kocatepe Camii, Çankaya Hasan Tanık Camii, Yenimahalle Özelif Sitesi Camii itikaf için izin verilen camiler arasında.

İtikaf yapan kişi cami veya mescide kapanarak bu süre içinde kendisini dünya işlerinden soyutlayıp Allah’a yönelir, ibadetle meşgul olur, tefekkür eder, zikir yapar. İtikafa giren kişinin niyetli olması gerekir, camide yer içer ve uyur. Bu ihtiyaçları için camiden dışarı çıkamaz; çıkarsa itikafı bozulur. Ancak tuvalete girmek, abdest almak ve gerektiğinde gusletmek için camiden dışarı çıkabilir.

KADINLARIN İTİKAF ŞARTLARI

Kadınlar ise camide itikaf yapamaz. Kadınların itikafa girmesi için belirli şartlar gerekir. Bu şartlar şöyle; Eğer mescid olarak kullandığı bir oda varsa itikafa girebilir. Yemek yapmak, temizlik gibi ev işlerinin hiçbiri yapılmaz. Sadece ibadetle uğraşır. Kadınların ay halinde ve loğusa olmamaları gerekir.”

CİHAN

Yorumlar