Ankara'da 32 bin oy ile kaybettiler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek basın açıklaması yaparak İlçe Seçim Kurulları'na yapılan itirazların sonuçlarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da 32 bin oy ile kaybettiler

Gökçek, "İlçe Seçim Kurulları'nda itirazlar neticelendi. İtirazların neticesinde, Ak Parti'nin 1 milyon 416 bin 770 oy aldığı kesinleşti. CHP 1 milyon 385 bin 038 oy aldığı gerçekleşti. Bu durumda İlçe Seçim Kurulları'nda itirazlar sonuçlanmış oldu. Bu sonuçlara göre, açık ara bir fark ile Allah'ın izniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni Ak Parti kazanmış oldu. Yalova'da 5 oy ile aldılar yaşasın yargı. Ankara'da 32 bin oy ile kaybettiler. Kaybettikleri halde burada hile var. Böyle saçma sapan bir mantık olabilir mi?" diye konuştu. 

"AYM'YE MÜRACAAT ETMEK İÇİN DİLEKÇE HAZIRLIYORLAR"

Gökçek itiraz sonuçlarına ilişkin şöyle konuştu: "İtirazların sayısını vermek istiyorum. 342 adet bizim itirazımız oldu. 919 adet de CHP'nin itirazı oldu. Bunların hepsi, büyükşehir için değil. İlçe belediye meclisleri ve ilçe belediye başkanlıkları için de itirazlar var. Hepsinin toplamı bu rakam. Maalesef buna rağmen Cumhuriyet Halk Partililer, inanılmaz bir hazımsızlıkla, seçime hile katıldığını etrafta söylemekten çekinmiyorlar. Çankaya'da 15 bin oylarının muhtar oyları ile birlikte kullanıldığını söyleyerek bu seçimin iptal edilmesi gerektiğini söylüyorlar. O kadar saçma bir gerekçe ki. Keçiören'de 27 bin 266 oy, Sincan'da 13 bin 426 oy, Altındağ'da 9 bin 646 oy iptal edildi. Toplamda, bizim çok güçlü olduğumuz 3 ilçede, iptal edilen oy miktarı, 40 bin 388. Peki bu neden yapılıyor? Şu anda taban içerisinde inanılmaz bir muhalefet başladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin içi kaynamaya başladı. İç muhalefet ayağa kalktı. Dışarıya yansıyan o kadar enteresan olaylar var ki. Şu anda Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) müracaat etmek için dilekçe hazırlıyorlar. Madem, kaybettiğini kabul ediyorsun git AYM'ye. Milleti niye oyalıyorsun. Ayıp değil mi? Enteresan bir olay." 

"AK PARTİ'NİN SANDIK KURULU ÜYESİ 1 TANE 4 TANESİ BİZE KARŞI"

Sandık başında, Ak Parti'nin sandık kurulu üyesinin 1 tane olduğunu, buna karşılık 4 sandık görevlisinin diğer parti temsici olduğunu belirten Gökçek, "Sandık başında, Ak Parti'nin sandık kurulu üyesi 1 tane. 4 tanesi bize karşı. Diğer siyasi partilerin temsilcileri. Sen bu sandıklara, 4 kişi ile sahip olamadın da biz 1 kişi ile hile mi yaptık? Bunu 10 yaşındaki çocuk kabul edebilir mi? Böylesine cahilce ifadeler kullanılır mı? Efendim sandıkta hile yapıldı. Nasıl yapıldı ya? Buna kargalar güler" dedi. 

"ANKARA'DA 32 BİN OY İLE KAYBETTİLER"

Gökçek, "Yargıya istedikleri zaman güveniyorlar. Kaybettikleri yerlerde de yargıya güvenmiyorlar. Yalova'da 5 oy ile aldılar yaşasın yargı. Ankara'da 32 bin oy ile kaybettiler. Kaybettikleri halde burada hile var. Böyle saçma sapan bir mantık olabilir mi? Tam bir Cumhuriyet Halk Partisi mantığı" diye konuştu. 

"SANDIK SONUÇLARINI KEŞKE BİZDEN İSTESELERDİ BİZ VERİRDİK"

Gökçek, "Twıtter'dan yardım istediler gönüldaşlarından. Biz ulaşamıyoruz tutanaklara. Koca Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara'da toplam 12 bin 257 sandık var. Bunun ancak 600 tanesi ellerine geçebilmiş. Bütün tutanakları YSK'dan almışlar. Parti bu kadar aciz bir parti. Ondan sonra oturup ağlıyorsun. Keşke bizden isteselerdi biz verirdik. Yardımcı olurduk yüzde 100'ü var bizde. Teşkilat farkı. Twıtter'dan gelen bütün itirazların hepsini topluyorlar. Akşam toplanıyorlar. 1000'nin üzerinde dilekçe hazırlıyorlar. Twıtter'dan gelen seçim sonuçlarına dayanarak. Sonra yaşlı bir hukukçu geliyor yanlarına, siz bunları nasıl vereceksiniz? Bunların hepsi sahte çıkar. 5 seneden 10 seneye kadar bunun hapis cezası var diyor. Bundan sonra seyreyleyin zomburtuyu. Biz de yam yam yok" açıklamasında bulundu. 

Önümüzdeki seçimlerde tekrar aday olup olmayacağına ilişkin Gökçek, "Biliyorsunuz biz de 3 dönemden fazla yok" dedi. 

Yorumlar