Ankara Vergi Dairesi heyeti Vali Yüksel ile görüştü

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü ve yardımcıları, 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Valisi Alâaddin Yüksel'i makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Vergi Dairesi heyeti Vali Yüksel ile görüştü

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü ve yardımcıları, 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Valisi Alâaddin Yüksel'i makamında ziyaret etti.
Mahmut Sütçü, Vergi hizmetlerine olan duyarlılığı ve hafta nedeniyle kabullerinden dolayı Vali Yüksel’e şükran duygularını ifade ederek bir buket çiçek sundu.
Vergi Haftası dolayısıyla yapılacak olan faaliyetler hakkında Vali Yüksel'e bilgi veren Sütçü,
etkinlikler kapsamında mükelleflerden öğrencilere kadar toplumun birçok kesimiyle buluşacaklarını ve verginin önemini anlatacaklarını bildirdi.
Vali Yüksel, vergi bilincinin geliştirilmesi ve Mükelleflerle Vergi İdaresi arasında münasebetleri daha üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan Vergi Haftası vesilesiyle gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek haftanın yararlı ve başarılı geçmesini diledi.
Yüksel, her toplumun çözmek zorunda olduğu sorunları olduğunu söyleyerek “Sürdürülebilir bir yaşam veya sürdürülebilir kalkınma olgusu her toplumu ilgilendirmektedir. Bu bağlamda ekonomi ve kalkınma kavramları önemlidir ve elbette tartışılmalıdır.”dedi.

EKONOMİ, KALKINMA VE VERGİ KAVRAMLARI

Ekonomi-Kalkınma tartışıldığında mutlaka bir kavramın daha tartışılması gerektiğini söyleyen Vali Yüksel, o kavramın da “vergi” olduğunu söyledi.
“Türkiye bugün eğitimden sağlığa, tarımdan turizme, enerjiden teknolojiye her alanda kalkınma yarışı içerisindedir.” diyen Vali Yüksel Türkiye'nin hızla kalkınması, daha çağdaş hizmetlerden ve medeni nimetlerden yararlanılabilmesi için verginin çok önemli olduğunu, tüm yatırımların vatandaşlardan alınan vergilerle yapıldığını, vergilerin eşitlik, açıklık ve uygunluk esaslarını taşımasını ve kullanımında da tasarrufa mutlak riayet edilmesi gerektiğini kaydetti.
Yüksel, “Vatandaşlarımız tarafından verilen vergiler, kendilerine kaliteli ve sürdürülebilir bir yaşam olarak mutlaka geri dönecektir.”dedi. CİHAN

Yorumlar