Ankara Valisi Yüksel, kaymakamlarla yerel seçimi konuştu

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, kaymakamlar ile bir araya gelerek mahallî idareler seçimlerinde alınması gereken tertip ve tedbirler ile 2014 yılı ilk genel değerlendirme toplantısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Valisi Yüksel, kaymakamlarla yerel seçimi konuştu

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, kaymakamlar ile bir araya gelerek mahallî idareler seçimlerinde alınması gereken tertip ve tedbirler ile 2014 yılı ilk genel değerlendirme toplantısı yaptı.
Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Vali Alâaddin Yüksel, “Ankara’da özellikle ve öncelikle yapmamız gereken; Ankara için ortak hedefte buluşan ve Ankara heyecanını yüreğinde taşıyan bizlerin Ankara’yı farklılaştırma stratejilerini etkinleştirerek takım oyunu oynamada gayretlerimizi 2014 yılında daha da arttırmamızdır.” dedi.
İlin dinamiklerini harekete geçirmede öncelikle koordinasyonun önemine dikkati çeken Vali Yüksel, “Yatırım ve hizmetlerin; İl Valisi olarak başta ben olmak üzere siz Kaymakamlarımızla takım çalışması ruhuyla üstün gayret ve sorumlu hizmet anlayışı içerisinde doğru planlayarak, derhal uygulayarak ve aralıksız denetleyerek zamanında ve amaca uygun olarak gerçekleştirme azim ve kararlılığı içerisinde olmamız gerektiğini bilhassa belirtmek isterim.” diye konuştu.

DÜNYA KENTİ OLMADA SÜRDÜRÜLEBİLİR REKABETİN ÖNEMİ

Yüksel, Ankara’nın bir dünya şehri olarak önemli özellikler taşıdığını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dinamik nüfusu, yöresel zenginlikleri, doğal kaynakları, eğitilmiş insan gücü, eğitimde kaliteyi yakalamış okulları, üniversiteleri, yüksek tarım potansiyeli, kümeleşme kabiliyeti gelişmiş OSB’leri, etkili teknoparkları, şifa dağıtan sağlık kuruluşları, hızlı ve konforlu hava, kara ve demiryolları ağları, uluslararası kurumları ve yaygın sivil toplum örgütleriyle Başkent Ankara’nın; sosyal, kültürel, ekonomik, beşeri ve entelektüel yapılanmasıyla tam bir dünya kenti oldu. Bir şehrin uluslararası rekabet pozisyonunun bilinmesi ve buna göre rekabet stratejilerinin somut biçimde belirlenerek geliştirilmesi o şehirde sorumluluk üstlenmiş idari oyuncuların yapması gereken en önemli husustur. Hepimiz biliyoruz ki dünya şehri yaratmada esas olan, sürdürülebilir rekabet avantajının yakalanmasıdır. Bunun yegâne yolu da kentsel kalitenin arttırılması, Ankara’nın marka gücünün yükseltilmesidir.”

DERSLİKLERDE ÖĞRENCİ SAYISINI 30’UN ALTINA DÜŞÜRME HEDEFİ

“Eğitim” başlığını çok önemsediğini ifade eden Vali Yüksel, eğitimde üç ana başlığı da “Bunlar; okullarımızın fizikî alt yapılarının iyileştirilmesi, teknolojik erişim kabiliyeti ve eğitimin kaliteli olmasıdır.” şeklinde sıraladı.
Ankara’da okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısını 30’ların altına düşürme hedefini bir kez daha dile getiren Vali Yüksel “Eğitime harcanan her kuruş, çocukları aydınlatan birer meşaleye dönüşecektir. Dünyada sürdürülebilir kalkınmanın yegâne yolu da eğitimden geçmektedir.” dedi.

ANKARA ÇALIŞMA AJANSI’NA ÖVGÜ

Ankara Kalkınma Ajansı’nın başarılı çalışmalarına da dikkat çeken Vali Yüksel, ajansın; Başkent Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde öncü olacağını belirterek, bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla; bölgeye yönelik stratejiler geliştirmek, destekler vermek, işbirliği ve koordinasyon sağlamak, izleme ve değerlendirme ile tanıtım ve iletişim faaliyetlerini yürütmek adına önemli bir görevi başarıyla gerçekleştirdiğini dile getirdi.

TASARRUF TEDBİRLERİ ALMALARINI İSTEDİ

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel kaymakamlardan, tasarruf tedbirleri ve enerji verimliliği konusunda bilinçlendirme amaçlı eğitim çalışmalarına da önem verilmesini istedi.
Vali Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarında bina enerji sorumluları ve yöneticilerine yönelik olarak enerji verimliliğine esas eğitim toplantılarının sürdürülmesini; bu eğitim çalışmalarında enerji verimliliği, enerji kullanımı ile tasarruf tedbirleri konusunda eğitim verilmesini ve de bu çalışmaların 2014 yılında geliştirilerek devam edilmesini talep etti.

MAHALLİ SEÇİM TEDBİRLERİ

Yaklaşan mahallî idareler seçimlerinde alınması gereken tertip ve tedbirleri de anlatan Vali Yüksel, seçimlerin yargının denetim ve gözetiminde yapıldığını, seçimlerin kanunlar çerçevesinde yapılması, demokratik anlayış içerisinde, her türlü baskılardan uzak, güven ve huzur içinde gerçekleştirilmesinin Ankara’da temel amaç olduğunu kaydetti.
Kaymakamlıklar, emniyet ve jandarmanın seçim güvenliği tertip ve tedbirlerini kapsayan seçim planlarını hazır hâle getirmelerini isteyen Vali Yüksel, kaymakamlara, Yüksek Seçim Kurulu kararları ile ilçelerindeki seçim bürolarının işleyiş tarzı ve personel durumlarını bir kez daha gözden geçirmeleri talimatını verdi.
Daha sonra kaymakamları ayrı ayrı söz alarak ilçelerde yürütülen faaliyetler ve sorunlar hakkında sunumlarını yaptı.

CİHAN

Yorumlar