Ankara Valiliği'nden 'Evden Kaçan veya Kayıp Çocuklar Genelgesi'

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, evden kaçan veya kayıp çocuklar genelgesi yayımladı. Vali Yüksel, genelgenin başlangıcında, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, her türlü tehlikelerden korunarak bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı,...

Google Haberlere Abone ol
Ankara Valiliği'nden 'Evden Kaçan veya Kayıp Çocuklar Genelgesi'

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, evden kaçan veya kayıp çocuklar genelgesi yayımladı. Vali Yüksel, genelgenin başlangıcında, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, her türlü tehlikelerden korunarak bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı, eğitimli ve topluma yararlı bireyler olarak sosyal hayatta yerlerini almaları; çocuğun beden veya ruh sağlığına zarar veren ya da zarar verme riski taşıyan fiziksel, duygusal, zihinsel veya cinsel gelişimini olumsuz yönde etkileyen kötü muamelenin, çocuk istismarının ve suça sürüklenmelerinin önlenmesi en temel görevlerimizdendir.” dedi.

Yüksel, Ankara ili mülki hudutları dahilinde ailesinin veya kurumunun bilgisi dışında evden ya da yurtlardan kaçan, kaybolan çocukların başlarına gelebilecek ve yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi bakımından izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi amacına yönelik olarak, aşağıdaki tertip ve tedbirlerin alınmasının uygun görüldüğüne işaret etti. Ankara Valiliği’nin ‘Evden Kaçan veya Kayıp Çocuklar Genelgesi’nde şu hususlar sıralandı;

YALNIZ ÇOCUKLARA BİLET SATILMAYACAK

“Şehirlerarası otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında ve benzeri yerlerin yazıhane-acentelerinde yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmayan yalnız çocuklara bilet satışı yapılmayacaktır. Çocukların yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde, yazıhane-acentelerde görevli bilet satış personelince iletişim araçları vasıtasıyla velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgileri olup olmadığı teyit edilecektir. Çocukların yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisinin olmadığının tespit edilmesi halinde, derhal kolluk kuvvetlerine ve ailesine bilgi verilecektir. İşbu emir ve kararlara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32’nci maddesinin 1’inci fıkrası uyarınca idari para cezası uygulanacaktır.”

İLGİLİ BAKANLIK VE İDARİ BİRİMLERE GÖNDERİLDİ

Genelge, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bilgisine sunularak; vali yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, ilçe kaymakamlıklarına, Esenboğa Mülki İdare Amirliği'ne, İl Jandarma Komutanlığı'na, İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Ulaştırma II. Bölge Müdürlüğü'ne, TCDD II. Bölge Müdürlüğü'ne, DHMİ Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü'ne, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ne (AŞTİ), TURSAB Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı’na dağıtıldı.

CİHAN

Yorumlar