Ankara Valiliği, sokakta kalan kimsesizler için otel kiraladı

Ankara Valiliği, başlattığı 'Kimsesizler Kimsesi' projesi kapsamında, kış aylarında dışarıda yaşayan kimsesizlerin sıcak bir yerde kalmalarını sağlamak amacıyla bir otel kiraladı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Valiliği, sokakta kalan kimsesizler için otel kiraladı

Ankara Valiliği, başlattığı 'Kimsesizler Kimsesi' projesi kapsamında, kış aylarında dışarıda yaşayan kimsesizlerin sıcak bir yerde kalmalarını sağlamak amacıyla bir otel kiraladı. 180 kişi kapasiteli otelin 152 kişi kapasitesinin dolduğu belirtildi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Ankara Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, “Kimsesizler için gerekli bütün işlemler yapılıyor. Sosyal devletin şefkat elini ve sıcak sevgisini gösteriyoruz.” dedi. Yaşlıların tamamına yakınını huzurevlerine, rehabilite merkezlerine veya bakım evlerine yerleştirdiklerini söyleyen Atlamaz, "Genç kardeşlerimizin mesleğinde olanlara mesleğinde sosyal yardımlaşma dayanışma vakfından sermaye yardımı yapıldı, bunun dışında meslek edindirme kurslarından meslek edindirip iş sahibi olanlar var ve bu konuda İŞKUR'la işbirliği halindeyiz." dedi.

Burada kimsesizlere ve evsiz kalan kişilere günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları kadar ekonomik olarak yardım edildiğini söyleyen Atlamaz, günlük 3 öğün yemek verildiğini söyledi. Atlamaz, şöyle dedi: "Bu gibi kişilerin halkımız tarafından 155 veya 183 hattına bildirilmeleri gerekiyor, seyyar ekiplerimiz 7/24 hizmet halindeler, kimsesizlerin soğuktan mağdur olmasını ve kimsesiz hissetmesini istemiyoruz.''



CİHAN

Yorumlar