Ankara Metrosu 2014'de Açılıyor

Başbakan Erdoğan, Ankara metrosunun Batıkent-Sincan hattında test sürüşü yaparak, hattın 2014 yılı başında açılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Metrosu 2014'de Açılıyor

Test sürüşü sonrası açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara metrosunun 2014 yılının sonuna kadar büyük ölçüde tamamlanmasını istediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan açıklamasında şunları söyledi; " Az önce Batıkent-Sincan arasında Ankara metrosunun bir test sürüşünü gerçekleştirmiş olduk. Yılbaşından itibaren normal sürüşüne başlayacak. Metroların Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devir tarihi 25 Nisan 2011'dir. O günden bu günde ihaleler gerçekleştirilmiş ve bu metroların toplam bütçesi 2 milyar 565 milyon liradır. Batıkent-Sincan metrosunun sözleşmeye göre normal bitiş tarihi 2014 sonuydu. Hat bir yıl erken bitirilmiş oluyor. Attığımız bu adımlarla Başkentimizin raylı sistemde nereden nereye ne kadar kısa zamanda geldiğini göstermesi bakımından önem arz etmektedir. Ankara'da büyükşehir belediyemizle birlikte yürütmüş olduğu bu sürecin önemini ifade etmek istiyorum. Ben başta Bakanlığımıza, işin başlangıcında emeği geçen büyükşehir belediye başkanımıza ve ekibine, yüklenici firmaya çok çok teşekkür ediyorum."

Başbakan Erdoğan'a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşlik etti. 

Yorumlar