Ankara İtfaiyesi iddiaları yalanladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, dün Eryaman’da 2 kişinin hayatını kaybettiği yangına geç müdahale edildiği ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu, ihbarın ardından 14 dakika içinde olay yerine ulaşılarak, yangına müdahale edildiğin.

Google Haberlere Abone ol
Ankara İtfaiyesi iddiaları yalanladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, dün Eryaman’da 2 kişinin hayatını kaybettiği yangına geç müdahale edildiği ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu, ihbarın ardından 14 dakika içinde olay yerine ulaşılarak, yangına müdahale edildiğini bildirdi.

Ankara itfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, dün (Pazartesi) sabah saat 06.30’da Eryaman 2. Etap, Şehit Osman Avcı Mahallesi, 69. Sokak No 7’de yangın olduğuna ilişkin 0312 380.. .. nolu telefondan itfaiyeye bir yangın ihbarı geldiği ve ihbar çağrısına 5 saniye içerisinde cevap verildiği bildirildi.

Açıklamada, ihbarın ardından saat 06.31’de olay yerine en yakın istasyon olan Sincan İtfaiye Grubu'ndan araç ve ekiplerin sevk edildiği ve bu ekiplerin 06.44’te olay yerine vararak, yangına müdahalede bulunulduğu kaydedildi. Yangın yerine ayrıca, Batıkent İtfaiye Grubu’nun da takviye olarak gönderildiği bildirilen açıklamada, yangına en kısa sürede müdahale edilmesine karşın 2 vatandaşın hayatını kaybettiği bildirilerek, “Maalesef bazı basın organlarında itfaiyenin ihbar telefonlarını geç açtığı ve yangına geç müdahale ettiği yönünde haberler yer almıştır. Bunlar tamamen gerçek dışıdır. İhbar ve olaya intikal ediş saatleri dijital olarak tüm kayıtlarımızda mevcuttur.” denildi.
CİHAN

Yorumlar