Ankara-İstanbul hızlı tren hattı açılışı Haziran’a ertelendi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından mayıs sonunda açılacağı duyurulan Ankara-İstanbul hızlı tren hattının açılışı Haziran’a ertelendi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, “Bilindiği gibi Ankara-İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Ankara-İstanbul hızlı tren hattı açılışı Haziran’a ertelendi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından mayıs sonunda açılacağı duyurulan Ankara-İstanbul hızlı tren hattının açılışı Haziran’a ertelendi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, “Bilindiği gibi Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren projesi yapım çalışmalarında sona gelinmiş, hattın mayıs ayı sonunda açılmasının planlandığı ilan edilmişti. Ancak hattın test sürüşleri ve sertifikasyon süreçleri devam ederken bir takım sabotajlar meydana gelmiştir. Son birkaç haftada 60 adet noktada yaklaşık 200 adet sinyalizasyon ve haberleşme kablosu ile 70 adet ray devresi bağlantı sistemi kesilmiştir.” denildi.

Kablo ve ray bağlantı devrelerinin kesilmesinin, testleri ve sertifikasyon sürecini doğrudan etkilediğini bildiren Bakanlık, şunları ifade etti: “Bu nedenle, herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için hattın açılışı haziran ayına ertelenmiştir. Meydana gelen tahribatın giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu yapılanlar basit hırsızlık hadiselerinin ötesine geçmiş, sistematik bir sabotaja dönüşmüştür. Olayların failleriyle ilgili olarak ilgili valilikler harekete geçmiş, savcılıklara suç duyuları yapılmış, jandarma ve polis gerekli tahkikatı başlatmıştır. Bu sabotajlar, yıllardır bu projeyi bekleyen 77 milyon insanımıza yapılmış bir ihanet olarak değerlendirilmektedir.”

CİHAN

Yorumlar