Ankara, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yi ağırlıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Seçildikten sonra ilk kez Türkiye’ye gelen Ruhani’yi Gül, Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılayacak....

Google Haberlere Abone ol
Ankara, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yi ağırlıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Seçildikten sonra ilk kez Türkiye’ye gelen Ruhani’yi Gül, Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılayacak.

Çankaya Köşkü'ndeki karşılama töreni ardından, iki ülke arasında işbirliğini artırmaya yönelik bir dizi anlaşmaların imza törenine refaket edecek Gül ve Ruhani, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çankaya Köşkü’ndeki kabulün ardından Ruhani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Başbakan Erdoğan ile çalışma yemeği yiyecek. Türkiye ile İran arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısının ardından, Erdoğan ile Ruhani ortak basın toplantısı düzenleyecek. İran Cumhurbaşkanı’nın bugün Ankara’daki son programı ise Çankaya Köşkü’nde onuruna verilecek resmi akşam yemeğine katılmak olacak.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, diğer devlet başkanlarının aksine Ankara’daki resmi temaslarına Anıtkabir’i ziyaret ederek başlamayacağı ifade edilirken, Çankaya kaynakları, bunun iki ülke arasındaki protokol teamüllerine uygun olduğunun altını çiziyor. İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ziyaretinin geleneksel komşuluk ilişkilerinin ötesinde, derin tarihi ve kültürel bağlara sahip olunan İran’la son dönemde gelişme gösteren ilişkilerin daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

CİHAN

Yorumlar