Ankara'daki IŞİD'çiler El Kaidecilikle de suçlanıyor

Ankara'da IŞİD suçlamasıyla yargılanan sanıkların El Kaide ile de ilişkili oldukları iddia ediliyor. Ancak El Kaide ile IŞİD'in birbirine düşman oldukları biliniyor

Google Haberlere Abone ol
Ankara'daki IŞİD'çiler El Kaidecilikle de suçlanıyor
Suriye'nin kuzeyinde Türkiye önclüğünde Fırat Kalkanı Operasyonu devam ederken, IŞİD’le mücadele yurtiçinde de sürüyor. Ankara Emniyeti’nin 26 sanıklı El Kaide davasına gönderdiği ‘bilgi notu’nda, hâlâ önemli bölümü IŞİD saflarında bulunan sanıklar hakkında verdiği bilgiler örgütün Ankara faaliyetlerini gözler önüne serdi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan nota göre IŞİD, Ankara’nın bazı köylerinde militan devşirmek için çalışma yaptı. Örgüt, ağır silah yaptırmak için torna ustası bile aradı. 26 sanığın 2014’e kadar olan faaliyetleri tek tek anlatıldı. Habertürk'te yer alana habere göre 22 sayfalık notta bazı tespitler şöyle:

OSMAN ÇOLAKOĞLU

Ebu Muhammet Saykan kod adını kullanıyor. El Kaide üyeliği, Ateşli Silahlar Yasası’na muhalefet, resmi belgede sahtecilik suçlarından kaydı var. 16 Ocak 2010’da El Kaide bağlantılı Taifetul Mansura grubuna yönelik operasyonda tutuklandı. Cezaevinden çıktıktan sonra Çubuk (Kışlacık Köyü) ve Çamlıdere (Ören Köyü) ilçelerinde toplantı ve propaganda faaliyeti icra etti. Sık sık Suriye’ye gidip gelen Çolakoğlu, son olarak 17 Eylül 2013’te gidip bir daha dönmedi.

OĞUZHAN GÖZLEMECİOĞLU

25 Mayıs 2013’te Suriye’ye ailesiyle gitti. Ankara ve ilçelerinde eleman temin etmeye çalıştı, toplantı ve propaganda faaliyeti yaptı. 2 aracıyla IŞİD’e para karşılığı ulaşım hizmeti verdi, kuryelik ve kılavuzluk yaptı.

MUSTAFA CANÖZ

Kod adı Uveyş. Hırsızlık, yağma, gümrük kaçakçılığı ve El Kaide üyeliğinden kaydı var. Suriye’de yağma sonucu elde ettiği malzemeleri (laptop, iPhone vb) Ankara’da sattı.

ZEKİ SANCAKTAROĞLU

Kod adı Musab-Halit. El Kaide’den kaydı var. Suriye’den ‘ganimet’ diyerek elde ettiği malları Türkiye’de satıp örgüte gelir sağladı.

HALİL İBRAHİM GÖZLEMECİOĞLU

Aralık 2013’te Suriye’ye gitti. Av iddiasıyla jandarma sorumluluk bölgesinde atış talimi yaptı.

BURAK MUSAB GÜLER

2013 Ekim ayında Ankara’da ağır silah (havan) yaptırmak için güvenebilecekleri bir torna ustası aradı. Suriye’ye giden/gelen şahıslara kılavuzluk yaptı.

IŞİD'İN GAZİANTEP YAPILANMASI DEŞİFRE OLDU

Gaziantep hücresinin peşine düşen emniyet ve istihbarat birimleri, tek tek belirlediği teröristlerin çoğunu yakaladı. IŞİD’in Türkiye’deki eylemlerinin çoğunun arkasındaki Gaziantep hücresi, emniyet ve istihbarat birimlerinin çalışmaları neticesinde deşifre edildi.

Terör örgütünün Türkiye sorumlusu İlhami Balı’nın talimatıyla kurulan hücrenin yöneticisi Efe kod adlı Yunus Durmaz’dı... Kimlikleri tek tek belirlenen Gaziantep hücresinin önemli isimlerinden çoğu yakalandı. Deniz Büyükçelebi ile Edremit Türe ise firari.

‘GÖREV EMRİ’

19 Mayıs’ta Gaziantep’te polisin operasyonunda yakalanmamak için kendini patlatan Yunus Durmaz’ın bilgisayarında ele geçirilen bir belgede, örgüt üyelerinin yapacağı görevlerin tek tek belirlendiği ortaya çıktı.

Türkiye sorumlusu İlhami Balı’nın gönderdiği ‘3056’ isimli belgeye göre hücredeki teröristlerin görevleri şöyle: Ebu Meryem kod adlı Abdulmubtalip Demir, ameli (canlı bomba eylemi) yapacak olanlara patlayıcı devresini verecek. Depo bulacak, tüp (sanayi tüpü gibi), nitrat, mermi ve malzemeleri depolayacak.

Hüseyin Tunç, nitrat satın alma ve taşıma işlerini yapacak. Gaziantep’te eylem yapılacak yer ve kurumlarla ilgili istihbarat toplayacak grubun başındaki Abdulbasir Kod adlı Murat Taşçı’ya bağlı grupta Abdulhakim kod adlı Ahmet Güneş, Huzeyfe kod adlı İbrahim Halil Alçay ve Hakan Şahin bulunuyor.

Kundi kod adlı Yakub Şahin, Türkiye- Suriye arasında telefon ve mesaj irtibatını sağlayarak gelen ve giden adamların tertibini yapacak. Burada çalışan ve bilgi verenlerin emanetlerini ve isteklerini Efe’ye (Yunus Durmaz), bildirecek.

Gelenleri karşılayacak ve ihtiyaçlarını giderecek. Eymen kod adlı Metin Akaltın, genel olarak işlerin tertip sorumlusu, muhasebeci Resul Demir araç alma-satma ve devir işlerini yapacak.

Yorumlar