Ankara'da söylentiler vatandaşı sokağa döktü

Ankara'da 'kışlalarda hareketlilik' iddiası üzerine vatandaşlar sokağa döküldü. Ankara Valiliği iddiaları yalandı ancak vatandaşlar yine de tedbiri elden bırakmadı

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da söylentiler vatandaşı sokağa döktü
Ankara Valiliği Etimesgut'ta hareketlilik olduğu yönündeki haberler üzerine Ankara valiliği bir açıklama yayınladı.

Valilik açıklamasında, “Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Etimesgutilçesinde bulunan askeri birliklerde bir hareketlilik olduğuna dair bilgiler yer almaktadır.

Söz konusu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Halkımızın gerçek dışı bu tür haberlere itibar etmemesi fevkalade önemlidir” denildi.

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Sosyal medyada, "Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında kalkışma olacağı" iddiaları üzerine vatandaşlar nizamiye önünde toplandı.

Sosyal medyada "bir grup askerin Zırhlı Birliklere gelerek kalkışma gerçekleştireceği" iddiaları üzerine vatandaşlar Türk bayraklarıyla tümenin önüne gelerek beklemeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kamyonlar, otobüsler, vidanjörler de kışlanın kapılarının önüne park ederek, giriş çıkışları kapattı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan kalabalık grubun bekleyişi devam ederken, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Erdoğan Akyol dışarı çıkarak vatandaşlara seslendi.

Darbe girişiminin olduğu gece birlikten tankların çıkmasına izin vermediklerini belirten Tümgeneral Akyol, bir sıkıntı olmadığını, böyle bir şeye izin vermeyeceklerini söyledi. Akyol, görevlerinin başında olduklarını belirterek, vatandaşların içinin rahat olmasını istedi.

Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Akyol, bekleyenlerle kucaklaşıp onları dinledi.
Polis ekiplerinin çelik yelek giyerek önlem aldığı tümenin ana nizamiyesi önüne, tedbir amaçlı bir TOMA da getirildi.

İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, tekbirler getirerek bekleyişlerini sürdürüyor.

Yorumlar