Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan TCDD açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ilgili yürütülen soruşturma için bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan TCDD açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ilgili yürütülen soruşturma için bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Başsavcılık, soruşturmayı yürüten savcının değiştirildiği haberlerinin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan kamuoyunda TCDD soruşturması olarak nitelendirilen soruşturma evrakında; yazılı ve görsel basın ile kamuoyunda son günlerde yer alan yorum ve açıklamalar dikkate alınarak aşağıda belirtilen hususların açıklanmasında fayda görülmüştür. Bahse konu soruşturma dosyasında bugün bazı televizyon kanallarında evrakın soruşturmayı başlatan Cumhuriyet Savcısından Başsavcılılık Makamı tarafından alınarak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Harun Kodalak’a verildiği veya verileceği şeklinde yer alan iddiaların haber yapıldığı gözlenmiştir. Soruşturma evrakının öteden beri yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturmaya devam edildiği, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının değiştirildiği haberlerinin tamamen gerçek dışı olduğu, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.” denildi.

CİHAN

Yorumlar