Ankara Büyükşehir’in sözleşmeli personeline zam müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in açıklamalarıyla başlayan Büyükşehir Belediyesi personeline zam çalışması Belediye Meclisi'nde görüşülerek onaylandı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Büyükşehir’in sözleşmeli personeline zam müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in açıklamalarıyla başlayan Büyükşehir Belediyesi personeline zam çalışması Belediye Meclisi'nde görüşülerek onaylandı.
Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan meclis, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’da sözleşmeli olarak çalışan personelin 2014 yılı ücretlerinin belirlenmesine ilişkin başkanlık yazısı karara bağlandı. Toplantıda ayrıca, İtfaiye ve Zabıta personelinin fazla çalışma ücretleri ile Kent Orkestrası’nda görev yapan sözleşmeli sanatçıların 2014 yılı sözleşmelerinin yapılması ve ücretlerinin belirlenmesi konularını içeren başkanlık yazıları da görüşülerek, karar altına alındı.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE İYİLEŞTİRME

Meclis üyelerine okunan başkanlık yazılarında ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nda sözleşmeli sanatçı olarak görev yapan personelin 2014 yılı ücretlerinin belirlenmesi için gerekli birime yetki verilmesi konusu ele alındı. Buna göre, 657 devlet memurları kanuna göre sözleşmeli sanatçı statüsünde çalıştıkları ifade edilen personelin, 1 Ocak ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli olacak, maaş ve sosyal haklarındaki artışların belirlenmesi için gerekli çalışmanın yapılması amacıyla gündeme alınan başkanlık yazısı okunarak, meclis üyelerinin tamamının “evet” oyu ile karara bağlandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ASKİ VE EGO’DA SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİ

Toplantıda her biri ayrı ayrı gündeme alınan Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’da sözleşmeli personel olarak çalışanların 2014 yılına ücretlerinin belirlenmesine ilişkin Başkanlık yazıları da görüşüldü. Başkanlık yazılarının okunmasının ardından 2014 yılında da sözleşmeli olarak çalışacak personelin ücretinin belirlenmesi için gerekli olan çalışmanın yapılması konusu oy birliği ile kabul edildi.

İFTAİYE İLE ZABITA PERSONELİNİN 2014 YILI FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ

Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanan bir diğer müjde de itfaiye ve zabıta personeline oldu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan personelin 2014 yılı fazla çalışma ücretleri belirlendi. Meclis'e gelen başkanlık yazılarında özetle: “Makamınızın uygun görmesi halinde Dairemiz çalışanlarına 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren aylık 508 TL’lik fazla ücret verilmesi hususu…..” denildi. Yapılan oylamanın ardından yazı oy birliği ile kabul edildi.

İMRUL KAYS’IN KABRİ YENİDEN İNŞAA EDİLECEK

Belediye Meclisi toplantısında Hıdırlıktepe’de kabri bulunan Arap dünyasının önemli şairlerinden İmrul Kays’ın kabrinin yeniden inşaa edilmesi görüşüldü. İslam öncesi tarihin önemli şairlerinden biri olan Kays’ın anıt ve kabrinin yapılması karara bağlandı.
Belediye Meclisi’nde ayrıca, Başkent’i ilgilendiren diğer konularda görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, Çubuk ilçesi Özlüce köyü sınırlarında bulunan jeotermal alanın ASKİ Genel Müdürlüğü'ne devredilmesi, Büyükşehir Belediyesi yetki alanında bulunan genişliği 12 metrenin üzerinde bulunan yolların, İlçe belediyeleri yetki alanında olan genişliği 12 metrenin altındaki yollara bağlantılarının, yapılan çalışmalarının bütünlüğünün sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi hakkındaki konular da görüşülerek, karar altına alındı.



CİHAN

Yorumlar