Ankara Büyükşehir'den cenaze hizmetleri açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te uygulanan cenaze defin hizmet bedellerine ilişkin açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Büyükşehir'den cenaze hizmetleri açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te uygulanan cenaze defin hizmet bedellerine ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, mezar ücretleri dışındaki tüm bu hizmetlerin ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandığı vurgulandı.
Başkent’teki defin ücretlerine ilişkin bazı gazetelerde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Tüm cenaze hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz yerine getiriyoruz. Sadece fakir ve kimsesiz vatandaşlar hariç, cenazenin bağlı bulunduğu ilçe belediyelerine toprak mezarlar için 200, beton mezarlar için ise 400 TL yatırılıyor. Bu bedeller de 3 yıldır değişmiyor” açıklamasını yaptı.
Başkentlilerin her anında yanında olabilmek adına sayısız hizmete imza atan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları acılı günlerinde de yalnız bırakmıyor. Yakınlarını kaybeden vatandaşların ücretsiz Alo 188’i aramasının ardından, defin anına kadar yanında olan Büyükşehir Belediyesi, tüm hizmetleri ücretsiz olarak karşılıyor.

HABERLER GERÇEK DIŞI

Başkent’te uygulanan defin işlemlerine ilişkin çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Cenaze taşıma, yıkama, kefenleme ve dini vecibelerin yerine getirilmesi gibi tüm hizmetleri ücretsiz olarak yerine getiriyoruz. 188 ücretsiz cenaze hattının aranmasının ardından cenaze evden alınıyor ve araçta bulunan hoca tarafından dini vecibeler yerine getiriliyor. Ayrıca ölüm raporu da görevli doktorumuz tarafından hazırlanıyor. Ardından bu hazırlanan ölüm raporu ile vefat eden kişinin bağlı bulunduğu ilçe belediyesine gidilerek burada toprak mezar için 200, beton mezar için 400 TL yatırılıyor. Bu ücretler Yeni açılan Ortaköy Mezarlığı’nda ise toprak mezar için 100, beton mezar için 200 TL olarak belirlendi. Ödeyemeyeceğini bildirenlerden ise herhangi bir ücret alınmıyor. İşlemlerden sonra yine vefat eden kişinin yakınlarının eşliğinde cenaze yıkanıyor, kefenleniyor ve Alo 188 cenaze merkezi araçlarıyla dini vecibelerin yerine getirileceği camiye, ya da yakınları için bekletilmesi gerekiyorsa mezarlıklar içindeki tesislerde bulunan morglarda bekletiliyor. Cenaze daha sonra dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından defin alanına götürülüyor. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin görevlileri tarafından dualar eşliğinde defini gerçekleştiriliyor".
CİHAN

Yorumlar