Ankara Barosu'ndan BTK ve TİB başkanları hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, Twitter’a erişimin tamamen engellenmesine yönelik Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Barosu'ndan BTK ve TİB başkanları hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, Twitter’a erişimin tamamen engellenmesine yönelik Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Baro ayrıca Bilgi Teknolojileri Kurumu ve TİB başkanları için suç duyurusunda bulundu.

    Ankara Barosu tarafından İdare Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, TİB’in Twitter’ı engelleme kararının tarih ve sayısının bilinmediğine ve kamuoyuna açıklanmadığına dikkat çekilerek “Ortada erişim engellenmesine dair bir mahkeme kararı yoktur. Savcılık tarafından verilmiş bir kısıtlama tedbiri yoktur. TİB Başkanı'nın doğrudan karar vermiş olması halinde izlemesi gereken kanun yolu olan 24 saat içinde sulh ceza mahkemesine götürmesi ve mahkemenin de 48 saat içinde karar vermesi gerekmektedir. Böyle bir karar da yoktur.” denildi.

    Baro ayrıca, görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle BTK ve TİB Başkanları için Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CİHAN

Yorumlar