Ankara Barosu, Twitter için TİB’e başvurdu

Ankara Barosu, Twitter’a erişimin engellenin kaldırılması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Barosu, Twitter için TİB’e başvurdu

Ankara Barosu, Twitter’a erişimin engellenin kaldırılması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) başvuruda bulundu.

    Ankara Barosu’ndan yapılan açıklamada, “20 Mart’ı 21 Mart’a bağlayan gecenin geç saatlerinde, Bilgi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından, 'twitter.com' isimli internet sitesi hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 20 Mart 2014 tarihli kararı ile çeşitli mahkeme kararları gerekçe gösterilerek koruma tedbiri verildiğinden bahisle verilen kararla Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan milyonlarca kullanıcının 'twitter.com' sitesine erişimi engellenmiş bulunmaktadır.” denildi.

    Baro kararın, hukuk devleti ilkelerine, haberleşme özgürlüğüne, demokrasinin özüne ilişkin olan halkın gerçekleri öğrenme hakkını ve nihayetinde iletişim yoluyla kamunun denetlenebilir olması ilkelerini yerle bir eden, çağdışı bir anlayışın tezahürü olduğunu belirtti.

    Barodan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İşin esasında engelleme kararına baktığımızda, birkaç mahkeme tarafından sadece birkaç kullanıcının hesabının engellenmesi ve iletişiminin engellenmesi noktasında verilmiş karar 12 milyon Twitter kullanıcısını etkileyecek şekilde uygulanmıştır. Bu çerçevede, Ankara Barosu olarak derhal Bilgi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na kararın kaldırılması talebi ile başvuru yapılmış ve kendisini TMK 10 maddeye göre (ki kaldırılmış bir maddedir) yetkili sayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koruma tedbiri kararına karşı da İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne müracaatımız yapılmıştır.” CİHAN

Yorumlar