Ankara Barosu: İnternet yasası görülmesi mümkün olmayacak bir yöntemle onaylandı

Ankara Barosu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Torba Kanun'daki düzenlemelerle ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Barosu: İnternet yasası görülmesi mümkün olmayacak bir yöntemle onaylandı

Ankara Barosu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Torba Kanun'daki düzenlemelerle ilgili açıklama yaptı. Baro, "İnternet Yasası demokratik bir hukuk devletinde görülmesi mümkün olmayacak bir yöntemle onaylanmıştır." görüşünü aktardı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı tarafından, yurt dışından gelir gelmez, alelacele onaylanan Torba Kanun ile hak ve özgürlükler açısından yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz." ifadeleri yer aldı.

Torba Kanunun sıkıntılı tarafları olduğu kabul edildiğine işaret eden açıklama, "Demokratik bir hukuk devletinde görülmesi mümkün olmayan bir yöntemle, 'sıkıntıları aşacak yeni bir kanun düzenlemesi' sözü üzerine onaylanan bu kanun ile yasama organı TBMM itibarsızlaşmıştır. Yasama faaliyetini kişisel ilişkilere indirgeyen, mevcut kanunu değiştiren bir kanunun üç gün sonra yeniden değiştirilmesi gibi kabulü mümkün olmayan bu süreç, öncelikle ve doğrudan yasamayı ciddiyetsiz bir faaliyete dönüştürmüştür. Torbayla adalet, torbayla özgürlük olamayacağı da açığa çıkmıştır.” şeklinde sürdü.

Genel çerçevede, hukuk ve demokrasiyi benimseme ve yaşama geçirme mücadelelerinin devam edeceği kararlılığına işaret eden Ankara Barosu'nun açıklaması, "Topluma, uzmanlara danışılmadan, sorgulanmadan, anlatılmadan ve anlaşılmadan Torba Kanun adı verilen ucube bir yöntemle hak ve özgürlükler, koruyucu hukuk temelinden uzaklaştırılmakta ve köksüzleştirilmektedir. Demokrasinin temeli olan katılımcılık ve şeffaflığı yok eden bu zihniyetin olumsuz etkilerinin kalıcılaşması söz konusudur. Mevcut siyasi iktidarın her türlü hak ve özgürlüğü sadece kendi penceresinden ele alarak uygulamaya sokması, yüzlerce yıllık demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin yok sayılması anlamına gelmektedir." diye sona erdi. CİHAN

Yorumlar