Ankara Barosu, Ankara'da 6 ilçe için alınan arama kararına itiraz etti

Ankara Barosu, Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Ankara'nın Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinde 15 gün süreyle kişilerin üstleri, özel araçları, özel kâğıtları.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Barosu, Ankara'da 6 ilçe için alınan arama kararına itiraz etti

Ankara Barosu, Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Ankara'nın Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinde 15 gün süreyle kişilerin üstleri, özel araçları, özel kâğıtları ve eşyalarının aranmasına ilişkin kararın kaldırılması için itirazda bulundu.

Ankara Sulh Ceza Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, itiraza konu kararın, Anayasa’nın 20, İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin 12, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun 9. Maddesi ile Adli ve Önleme Arama Yönetmeliği’nin 19. maddelerine aykırı olduğu belirtildi.

İtiraza konu karar, hiçbir gerekçe içermediği için, şekil itibariyle de hukuka aykırı olduğunun belirtildiği dilekçede, “Söz konusu Mahkeme kararı ile temel hak ve özgürlükler ihlal edilmekte ve özel hayata açıkça müdahale edilmektedir. Bu karar bir hukuk devletinde verilebilecek türden bir karar değildir. Teminat olması gereken kişi özgürlüğünü, tereddüt etmeden kolluğun önüne sunulan karar ile keyfi uygulamalara yol açılabilecek ve kişilerin can ve mal güvenliğinden sorumlu bulunan polis ile yurttaşımız karşı karşıya kalabilecektir. Telafisi imkansız zararlara yol açabilecek ilgili kararın derhal kaldırılmasını talep etmek bu nedenlerle zorunlu olmuştur.” denildi. CİHAN

Yorumlar