Ankara Adliyesi önündeki olayın detayları belli oldu

Ankara Adliyesi'nin önündeki olayda, bir subay sivil bir vatandaşı öldürerek aracını gaspetmeye çalıştı. Subay vurularak etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
Ankara Adliyesi önündeki olayın detayları belli oldu
Ankara Valiliğinden, psikolojik sorunları olduğu değerlendirilen bir subayın, gasbettiği aracın sürücüsünü öldürdüğü, subayın olay yerinden uzaklaşmadan yakalandığı bildirildi.
Ankara Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katılan subaylardan olduğu iddia edilen bir kişinin, polis tarafından vurularak gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün saat 12.00 sıralarında Ulus semti Çankırı Caddesi'nde psikolojik sorunları olduğu değerlendirilen bir subay, gasbettiği aracın sürücüsünü tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Söz konusu şahıs, güvenlik güçleri tarafından olay yerinden uzaklaşamadan yakalanmıştır." ifadesine yer verildi.

İrfan Baştuğ Caddesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde polisten kaçan şüpheli, bir vatandaşı vurarak otomobilini gasbetmiş, içinde vurduğu kişinin de bulunduğu otomobille Ulus istikametine giderken YİBA Çarşısı önünde durdurulmuştu. Bu sırada, içinde Mehmet Nevzat Alkan adlı vatandaşın bulunduğu 06 MNA 33 plakalı başka bir aracı gasbetmek isteyen şüpheli, kaçamayacağını anlayınca Alkan'ın kafasına silah dayamış, polisle çatışmaya giren şüpheli, silahla vurularak yakalanmıştı. Üç polisin yaralandığı olayın failinin, bu kişinin darbe girişimine katılan subaylardan olduğu iddia edilmişti.

Yorumlar