Ankamall’da YENİMEK sergisi

Yenimahalle Belediyesi çatısı altında bir yıl boyunca eğitim alarak kendini geliştiren, yeteneklerini keşfeden ve birer meslek sahibi olan yaklaşık 12 bin YENİMEK kursiyeri, geleneksel yıl sonu sergisinde el emeği, göz nuru ürünlerini görücüye...

Google Haberlere Abone ol
Ankamall’da YENİMEK sergisi

Yenimahalle Belediyesi çatısı altında bir yıl boyunca eğitim alarak kendini geliştiren, yeteneklerini keşfeden ve birer meslek sahibi olan yaklaşık 12 bin YENİMEK kursiyeri, geleneksel yıl sonu sergisinde el emeği, göz nuru ürünlerini görücüye çıkardı.

Ankamall AVM, YENİMEK kursiyerlerinin birbirinden değerli eserlerine ev sahipliği yaptı. Bir yıl boyunca aldıkları eğitimin hakkını veren kursiyerler, ürünlerini kendi kurs merkezlerinin ardından Ankamall AVM’de sergiledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliği yaptığı sergiye, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Gülsün Bilgehan, Aylin Nazlıaka ve İzzet Çetin, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, başkan yardımcıları Erhan Aras ve Yaşar Neslihanoğlu, birim müdürleri, YENİMEK kursiyerleri ile çok sayıda davetli katıldı.

ÜRÜNLER HAYRANLIK UYANDIRDI

Açılışı CHP milletvekilleri ile yapan Yaşar, YENİMEK’leri çok önemsediğini ifade ederek, “80 branşta 250 öğretmen ile 12 bin kursiyerimize eğitim veriyoruz. Kurslarımıza katılarak meslek edinen, aile bütçelerine katkı sağlayan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Komşuluk bilincinin, birlik, beraberliğin ve geleneklerin yaşatılmasında YENİMEK’lere önemli görevler düştüğünü belirten Yaşar, her mahallede bir kurs merkezi açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Milletvekilleri ile birlikte sergiyi beğeniyle gezen Yaşar, ürünleri dikkatle inceledi ve kursiyerleri ayrı ayrı kutladı. Katılımın yoğun olduğu sergide heykel, resim, tel kırma, takı tasarım, makine nakışı, mefruşat, rölyef, 3 boyutlu resim, ahşap boyama gibi çeşitli branşlarda hazırlanan binin üzerinde ürünü, vatandaşlar ilgiyle gezdi. Çok sayıda kadının, el emeği göz nuru ürünlerin fotoğrafını çekerek örnek aldığı ve kursiyerlerden nasıl yapıldıklarına ilişkin bilgi aldıkları dikkatten kaçmadı.

CİHAN

Yorumlar