Anız yangınlarıyla mücadele çalışması köylere kaydırıldı

Batman'da anız yangınlarının önlenmesine yönelik olarak Valilik koordinasyonu ile bir araya gelen ilgili kamu kurumları ve STK ların oluşturduğu komisyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Yaklaşık 15 gün önce Valilik'te yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Anız yangınlarıyla mücadele çalışması köylere kaydırıldı

Batman'da anız yangınlarının önlenmesine yönelik olarak Valilik koordinasyonu ile bir araya gelen ilgili kamu kurumları ve STK ların oluşturduğu komisyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Yaklaşık 15 gün önce Valilik'te yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karayolları 95 Şube Şefliği, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, İl Müftlüğü, Çevre Gönüllüler Derneği, Çiftçiler Derneği, Ziraat Odası kamu kurumlarının ilgili birimlerinden uzmanlar katılmış ve anız yangınlarının önlenmesi ile ilgili bir dizi karar alınmıştı.

Alınan kararlar gereği ilk olarak köy muhtarları ve mısır üreticileri ile Kültür müdürlüğü konferans salonunda anız yangınlarının zararları ve yangınların önlenmesi ile ilgili geniş katılımlı bir istişare toplantısı yapılmıştı. Yapılan toplantılardan sonra Vali Yardımcısı Zafer Coşkun başkanlığında “anızla mücadele komisyonu “ Eylül ayına kadar devam edecek bir çalışma programı oluşturulmuştu. Komisyon 4 aylık süre içerisinde anız yangınlarının önlenmesi için bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturması için bir dizi çalışma yürütecek.

Çalışmalar çerçevesinde radyo tv programları, köylerde halk toplantıları, camilerde anız yangınlarının zararları ile ilgili hutbe okunması, broşür, afiş basılıp dağıtılması, ekinler biçildikten sonra geriye kalan sapların parçalanması için sap makinesi desteği sağlama gibi çalışmalar yürütülecek. CİHAN

Yorumlar