Anız yangınlarının önlenmesi için kararlar alındı

Batman'da anız yangınlarının önlenmesine yönelik koordine edilen toplantı, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun başkanlığında yapıldı.Valilikte yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Google Haberlere Abone ol
Anız yangınlarının önlenmesi için kararlar alındı

Batman'da anız yangınlarının önlenmesine yönelik koordine edilen toplantı, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun başkanlığında yapıldı.

Valilikte yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Cemal Tüzün, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Tarık Yaşar, Karayolları 95 Şube Şefi Fehmi Değirmen, Belediye İtfaiye Müdür Yardımcısı Enver Anaç, İl Vaizi Remzi Yarba, Çevre Gönüllüler Derneği Başkanı Recep Kavuş, Çiftçiler Derneği Başkanı Veysi Acar, Ziraat Odası Başkanlığından Ebubekir Doğan ve kamu kurumlarının ilgili birimlerinden uzmanlar katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, tarlaların birçok canlının evi olduğunu belirterek, anız yangınları sonucunda bu canlıların yok olduğunu, bunun yanı sıra anız yangınlarının toprak içindeki minerallerin yok olmasına yol açtığını ve insan sağlığı açısında büyük tehlike arz ettiğini ifade etti. Anız yangınlarının önlenmesi çalışmalarını değerlendiren Coşkun, anız yangınları için iki şekilde tedbir alınabileceğini; bunlardan birincisinin anızların yakılmasının nasıl engellenebileceği, ikincisi ise anızlar yandıktan sonra nasıl önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Anız yangınlarının önlenmesi için gerekenlerin tartışıldığı toplantıda katılımcılar tek tek söz alarak, önlemler konusunda yapılması gerekenlere ilişkin görüş belirtti. Katılımcılar, çiftçilerin anız yakmamaları için bir takım bilinçlendirme çalışmalarının yapılması gerektiğini, kitle iletişim araçlarının etkin kullanılması, anız yangınlarının dini boyutunun anlatılması için camilerde vaaz verilmesi, geniş katılımlı bilinçlendirme toplantıların yapılması ve çiftçilere bir takım tarımsal destekler verilmesi konusunda çalışmaların yapılmasına karar verdi. Özellikle mısır hasadından sonra yakılan anız yangınlarında ciddi sıkıntı olduğunu belirtildiği toplantıda; katılımcılar, mısır hasadı başlanmadan önce önlemler konusunda ciddi adımların atılması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantı sonunda Vali Yardımcısı Coşkun, katılımcılara göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, kurumların koordineli çalışmalarının önemli olduğunu ve işbirliği içerisinde yapılan çalışmaların verimli sonuçlar doğuracağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar