'An’ın Suretleri’nde, ‘kadın’ teması farklı bir açıdan irdelendi

Adana Büyükşehir Belediyesi 13 Kare Sanat Günleri kapsamında Nezihe Bilen Ateş’in “An’ın Suretleri” isimli ‘kadın’ konulu resim sergisi 75.

Google Haberlere Abone ol
'An’ın Suretleri’nde, ‘kadın’ teması farklı bir açıdan irdelendi

Adana Büyükşehir Belediyesi 13 Kare Sanat Günleri kapsamında Nezihe Bilen Ateş’in “An’ın Suretleri” isimli ‘kadın’ konulu resim sergisi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açıldı. Küratörlüğünü Ali Raşit Karakılıç’ın üstendiği serginin açılışına Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da katıldı.

Ressam Nezihe Bilen Ateş ve Küratör Ali Raşit Karakılıç’la birlikte sergiyi gezen ve tabloları inceleyen Başkan Aldırmaz, “Tabloları ayrı ayrı inceledim. Hepsi birbirinden güzel, muhteşem tablolar. Sanatçımız Nezihe Bilen Ateş’e, Küratör Ali Reşit Karakılıç’a ve sanat etkinliklerinin hemen hemen tamamını izleyen değerli sanatseverlere çok teşekkür ediyorum. Adana sanatla ve sizlerle güzel.” dedi.

Nezihe Bilen Ateş’i ve An’ın Suretleri’ni anlatan Küratör Ali Raşit Karakılıç, “Nezihe Bilen Ateş, tuvallerinde kadın bedeninin alışılagelmiş temsillerinin ötesinde, düşleri, hayalkırıklıklarını, hüzünleri, umut ve bekleyişleriyle bu hayatın içinde deneyimlenen tüm yaşantıları kadın üzerinden sahici kılmaktadır. Bu resimler bir kadın modelden çok bir An’ın Suretleridir. O An’ı çeşitli fotografik öğeleri de kullanarak, akrelik yağlıboya, ekolin kuru pastel malzemelerle tuval ve kağıt üzerine başarılı bir şekilde aktarmıştır.” diye konuştu.

Zihni Aldırmaz serginin gezilmesi ve konuşmaların ardından Ressam Nezihe Bilen Ateş’e, 13 Kare Sanat Günleri’ne katkılarından dolayı plaket verdi.
CİHAN

Yorumlar