'Ani boşanma kararlarını fevri kadınlar veriyor'

Psikolog Mehtap Kayaoğlu, son günlerde uzun süreli evliliklerin ani boşanma kararları ile sonlandığını ve bu anlamda çok sayıda danışanı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Ani boşanma kararlarını fevri kadınlar veriyor'

Psikolog Mehtap Kayaoğlu, son günlerde uzun süreli evliliklerin ani boşanma kararları ile sonlandığını ve bu anlamda çok sayıda danışanı olduğunu söyledi. Kayaoğlu, "Özellikle toplum tarafından iyi insan ve doğru eş olarak tanımlanan erkekler, yıllar sonra eşlerinden boşanmak istiyor. Toplumda hızla yayılan bu durumu 'fevri kadınlar' oluşturuyor." diye konuştu.

Moral FM’de yayınlanan Sefer Kayaoğlu ile Mehtap Kayaoğlu’nun hazırladığı Yüzleşme programında uzun evliliklerin boşanmayla sonuçlanması tartışıldı. Aile içinde sürekli kendi kararları doğrultusunda hareket eden ve eşlerini yıllarca baskı altında tutan kadınların sayısının fazla olduğunu belirten Kayaoğlu, "Bazı kadınlar eşlerinin anlayışlı ve sakin olmasını kullanabiliyor. Bu durum yıllarca artarak devam ettiğinde ise erkek artık kesin bir karar verip boşanmak istiyor. Fevri davranan kadınlar bilmeden ve farkında olmadan evliliklerini yıkıyor. Sinirle hareket edebiliyor." ifadelerini kullandı.

Uzun zaman devam eden hırçın davranışların evlilik ilişkisini zamanla yıprattığını da ifade eden Kayaoğlu, seneler sonra erkeklerin bir anda boşanma kararı aldığını, azarlanan kişi durumunda olduğu ilişkinin dışına çıkma düşüncesinde olduğunu aktardı.
CİHAN

Yorumlar