ANGEF: Sosyal girişimcilik destekleri artırılmalıdır

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Oskay, yerel seçimler öncesi tüm belediyelere ülkemizde sivil toplumun gelişmesinde, yerel yönetimlerin de önemli sorumluluklarının olduğunu belirterek önümüzdeki dönemde belediyelerin.

Google Haberlere Abone ol
ANGEF: Sosyal girişimcilik destekleri artırılmalıdır

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Oskay, yerel seçimler öncesi tüm belediyelere ülkemizde sivil toplumun gelişmesinde, yerel yönetimlerin de önemli sorumluluklarının olduğunu belirterek önümüzdeki dönemde belediyelerin sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon yarışmaları düzenlemeleri, sivil topluma yönelik hibe programları açmaları ve sosyo-kültürel aktiviteleri birlikte yürütmeleri için çağrıda bulundu.
Anadolu Gençlik Federasyonu yerel seçimler öncesinde tüm belediyelere başta genç girişimciliği, sosyal girişimcilik, sosyal inovasyon yarışmaları, hibe programları olmak üzere belediyelerin sivil topluma daha fazla kaynak aktarması gerektiği çağrısında bulundu.
Abdullah Oskay, özellikle gelişmekte olan ülkelerde sosyal girişimciliğin öneminin giderek anlaşılmaya başlandığını belirterek, genç işsizliğinin çözümünde sosyal girişimciliğin önemli bir araç olarak kullanılabileceğini belirtti. Oskay, belediyelerin karşılaşılan sosyal sorunlara yenilikçi ve dinamik gençleri yarışmalar yoluyla cesaretlendirmesinin ve buna uygun bir girişimcilik ekosistemi yaratmasının önemli olduğunu kaydetti.

“TALEPLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç ise, sivil toplumun verimlilik kapasitesinin kamu ve özel sektöre göre çok daha yüksek olduğunu, özellikle sosyo-kültürel aktivitelerin düzenlenmesinde belediyelerin sivil toplumla proje yarışmaları vasıtasıyla daha fazla işbirliğine giderek kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasının sağlanmasının gerekli olduğunu belirtti. Karaağaç aynı zamanda gelişmiş ülkelerde belediyelerin sosyal sorunlara yenilikçi çözümlerinin ele alındığı Sosyal İnovatif Belediyeler Birliği gibi birliklerin de ülkemizde yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek önümüzdeki dönemde bu taleplerin takipçisi olunacağını ifade etti.
CİHAN

Yorumlar