ANGEF, öğrenim kredisi borçluları için harekete geçti

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF), öğrenim kredisi borçlusu 800 bine yakın genç için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
ANGEF, öğrenim kredisi borçluları için harekete geçti

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF), öğrenim kredisi borçlusu 800 bine yakın genç için harekete geçti.

ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç, öğrenim kredilerinin faizlerinin silinmesi ve anaparanın taksitlendirilmesi için Maliye Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi. Üniversite öğrencilerinin Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'ndan öğrenimleri süresince aldıkları bursların geri ödemesindeki faiz uygulamasının hakkaniyetli bir tavır olmadığını söyleyen Karaağaç, “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden elde ettiğimiz bilgiye göre Türkiye genelinde 795 bin 883 kişinin öğrenim kredisi borcu var, borçlulardan alınacak miktar 2 milyon 90 bin 689 lira. Biz bu borçlara ilişkin faizlerin silinmesi ve anaparanın taksitlere bölünmesi konusunda Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile görüşeceğiz” dedi.

Sosyal medya üzerinden kendilerine bu konuda binlerce talebin geldiğini kaydeden Karaağaç, “Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz neticesinde inşallah faizlerin silinip anaparanın taksitlendirilmesini sağlayacağız ve yüz binlerce genci sırtındaki kamburdan kurtarmış olacağız” ifadesini kullandı.

Okuduğu süre boyunca öğrenim kredisi alan öğrencilerin mezun oldukları gün itibari ile borçlu ve işsiz bir hayata ilk adımın atıldığını dile getiren Karaağaç, şunları dedi:“Bilindiği gibi ülkemizde genç işsizliği başlı başına büyük bir sorun. Üniversiteden mezun olan genç arkadaşlarımız istatistiklere göre ortalama 14 ay iş aramak durumunda kalıyor. Bu süre zarfında da öğrenim kredilerine faiz işliyor. Gençlerimiz ellerinde imkan olduğu sürece zaten kredi almazlar fakat ailelerin durumu ve eğitim sürecindeki şartlar gençlerimizi öğrenim kredisi kullanmaya zorluyor. Okullarından yeni mezun olan gençlerimiz maddi sıkıntılar içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Faizler silinirse en azından borçlu genç arkadaşlarımız için bir adım atılmış olur.”
CİHAN

Yorumlar