ANGEF: İsrail kanlı ellerini Gazze’den çekmeli

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Uluslararası ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mustafa Emre Selek, İsrail’in Gazze’ye yaptığı insanlık dışı saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti. Mustafa Emre Selek imzasıyla...

Google Haberlere Abone ol
ANGEF: İsrail kanlı ellerini Gazze’den çekmeli

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Uluslararası ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mustafa Emre Selek, İsrail’in Gazze’ye yaptığı insanlık dışı saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Mustafa Emre Selek imzasıyla yayınlanan açıklamada, “İsrail’in Gazze’ye karadan, havadan ve denizden bomba yağdırması tam bir insanlık dramıdır, sahillerde 5-6 yaşlarında çocukları öldüren İsrail’e bölgede ki hiçbir İslam ülkesinin tepki göstermemesi ayrıca bir insanlık suçudur, İsrail’in elindeki kan bütün bölge ülkelerine bulaşmıştır” dedi.

Olayın uluslararası hukuk açısından da kabul edilemez olduğunu belirten Selek açıklamasını şöyle sürdürdü: “İsrail karşısında düzenli ordusu olmayan bir ülkeye saldırıyor, bu uluslararası hukuka aykırıdır. Birleşmiş Milletler derhal gereğini yapmalıdır.” Yapılan açıklamada, “İslam devletleri büyük bir zilletin içindedirler, biraz gayret ve cesaret kendilerine gelmeleri için yeterli olacaktır, Gazze’de Müslüman kardeşlerimiz saldırı altındayken İsrail’le savunma anlaşmaları yapmak, ekonomik işbirliği içinde olmak aptallıktır.” denildi.

Mesaj, “İsrail devleti ne Birleşmiş Milletleri, ne bölge ülkelerini ne de kendi halkını dinlemektedir, iki gün önce New York’ta Musevi kardeşlerimiz İsrail’i protesto etmiştir, kendi halkına rağmen İsrail bu saldırıları düzenlemektedir” diye sürdü.

Musevilerin İsrail’e karşı yaptığı protesto gösterilerinin Müslümanlar içinde örnek olması gerektiğini belirten Selek, aynı türde gösterilerin Müslümanlar tarafından IŞİD’e karşı yapılması gerektiğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar