ANGEF gençleri yerel siyasete çağırdı

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Genel Başkanı Mesut Karaağaç, gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ANGEF gençleri yerel siyasete çağırdı

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Genel Başkanı Mesut Karaağaç, gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Karaağaç, yaptığı yazılı açıklamada, gençlerin kısa bir süre kalan yerel seçimlerde yönetime katılmalarını gerektiğini belirtti. Karaağaç, dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerden biri olan Türkiye’de bu oranın ülke yönetimine yansımadığına işaret ederek, “Biz gençler olarak bahanelere sığınmadan mazeret üretmeden benimsediğimiz siyasi görüş doğrultusunda demokratik yollardan faaliyet gösteren siyasi partilerin bünyesinden, ülke yönetimin en temel parçası olan yerel yönetime dahil olmak adına aday olmalarını istiyoruz.” dedi.

Gençlerin sorunları çözümlenmesi halinde birçok toplumsal sorun ortadan kalkacağına dikkat çeken Karaağaç, şunları dedi: “Fakat gençlerin dahil olmadığı yerde çözüme ulaşılmaz. Özellikle de gençlerin yaşamın her alanında temsilinin artırılması ve karar verme süreçlerine katılımlarının sağlanması gerekir. Halkın yereldeki beklentilerini belirleyecek, çözüm üretecek nitelikte dinamik genç nüfusa sahibiz. Bu anlamda, biz gençlerin toplumsal anlamda sorumluluklarını ifade eden bazı göstergeleri siyaset yelpazesinde sadece oy vermek değildir. Siyasi süreç hakkında bilgi sahibi olma ve süreci anlama adına yerel yönetici kadrolarında bizlere fırsat verilmesi önemle gerekir."

“YEREL YÖNETİMLER SİYASETE KATILIM İÇİN ÖNEMLİ BİR BASAMAK”

Yerel yönetimlerin özellikle gençlerin siyasete katılımı açısından önemli bir basamak olduğunun altını çizen Karaağaç, "Artık şu açıkça görülmüştür ki, önümüzdeki yerel seçimlerde kararlaştırılacak olan sadece belediyeleri kimin ya da hangi parti adayının yöneteceği değildir. Aslında hep birlikte önümüzdeki yerel seçimlerde nasıl bir Türkiye olacağının kararını verecek kadroların seçimini gerçekleştireceğiz. Çünkü yerel yöneticilerin çalışmaları, ülkenin genel politikasını belirleyen siyasi güce dönüşmektedir." ifadesini kullandı.

Gençlere de çağrıda bulunan Karaağaç, şunları kaydetti: "Büyük Önder Atatürk’ün 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözünü benimseyen biz gençler bu ülkenin güvencesiyiz. Beraber ülkemize sahip çıkacağız. Haksızlıklar karşısında direneceğiz. Yerel yönetimlerde dahil olmaktan başlayıp ülke genelinde söz sahibi olmaya kadar beraber yılmadan mücadele etmeliyiz. Ülkemiz için, geleceğimiz için sorumluluk bilinciyle yerelden başlayıp siyasete ilgi göstermeniz gerekmektedir." CİHAN

Yorumlar